Széchenyi István Közösségi Ház

2024.03.01. 16:06

Karrier lehetőségét kínálja az idősödő korosztálynak a CédrusNet Kecskemét

A CédrusNet Kecskemét az idősödő korosztály számára kínál második lehetőséget a karrierépítésre, a program nyitónapját pedig hatalmas érdeklődés övezte. Csütörtökön tanulni vágyó emberekkel telt meg a Széchenyi István Közösségi Ház aulája.

Orosz Fanni Flóra

A második karrier kifejezés hallatán sokakban felmerül a változás, a kihívás és a fejlődés gondolata. Ez egy olyan lépés, amellyel új irányt adhatunk a munkavállalói életünknek. De mit is takar pontosan a második karrier fogalma? Számos oka lehet annak, hogy valaki úgy dönt, váltani fog a karrierjében. Néhányan úgy érzik, hogy kinőtték a jelenlegi munkájukat, esetleg kiégtek, mások nem találnak benne kihívást, vagy egyszerűen csak beleuntak a szokásos feladatokba.   

cédrusnet, program, karrier
Karrier lehetőségét kínálja az idősödő korosztálynak a CédrusNet Kecskemét
Fotó: Orosz Fanni Flóra

A CédrusNet Kecskemét második karrier programjának célja, hogy a Kecskeméten élő 50 éven felüli korosztály értékeit felszínre hozzák, új ismeretekkel, készségekkel vértezzék fel őket, hogy magabiztos és meghatározó tagjai lehessenek bármelyik munkaközösségnek és városunk társadalmának.   

Az előadásokból és workshopokból álló programsorozat segít a résztvevőknek, hogy jobban megismerjék saját értékeiket, bátorságot szerezzenek ahhoz, hogy valami újba fogjanak, képessé váljanak arra, hogy felvegyék a versenyt a fiatalabb munkavállalókkal, tapasztalataikból előnyt kovácsoljanak, felkészüljenek az álláskereséssel járó kihívásokra. 

Mindezekhez neves előadók, életvezetési tanácsadók, önismereti trénerek, HR szakemberek adják meg a kellő segítséget, a programsorozatban résztvevő érdeklődők számára. A Kecskeméti Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya a jelenlegi támogatási formákat, munkaerőpiaci lehetőségeket, valamint az általuk elérhető szolgáltatásokat mutatták be. A Kecskeméti Szakképzési Centrum az 50 pluszos korosztály számára hasznos képzési lehetőségeket kínál, valamint az átalakult szakképzési rendszer lényegi információit osztotta meg a résztvevőkkel.   

A Neumann János Egyetem az országban első korbarát egyetemként az 50 év feletti korosztály számára egyedülálló képzéseket, előadásokat biztosít, továbbá számos – napjainkban népszerű – témakörökhöz kapcsolódó kurzusokat. Schonerné Emődi Edit pedig HR-szakértőként az alábbi témákat járta körbe a résztvevőkkel előadásában: kételyek, dilemmák, elakadások, előítéletek, önismeret és értékek 50 év felett, valamint a generációs konfliktusok feloldásának lehetőségeit.

cédrusnet, program, karrier
A CédrusNet Kecskemét az idősödő korosztály számára kínál második lehetőséget a karrierépítésre, a program nyitónapját pedig hatalmas érdeklődés övezte. 
Fotó: Orosz Fanni Flóra

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában