Kertváros

2024.03.23. 20:55

Jövőre megnyithat a több mint félmilliárd forintból épülő új bölcsőde Halason

A Kertvárosi Általános Iskola mellett néhány éve átadott új óvoda közvetlen szomszédságában épül meg a háromszobás bölcsőde, ami a Helyreállítási és Ellenállóképességi Terv részeként valósul meg kormányzati és európai uniós forrásból.

Pozsgai Ákos

Az új bölcsőde építésére 540 millió forintot kapott a halasi önkormányzat a Helyreállítási és Ellenállóképességi Alapból, melynek helyszíne a Kertváros lesz. Az önkormányzat tavaly februárban egy kérdőíves vizsgálatot végzett, amely a bölcsőde fejlesztéshez kapcsolódó igényeket mérte fel. A meglévő és tervezett gyermeklétszám indokolttá tette egy új bölcsőde építését. A beérkező lakossági igény alapján egy háromszobás bölcsőde építését tervezték, a kivitelezési tervek készítése folyamatban van.

Bölcsőde, Kiskunhalas, beruházás,
Illusztráció
Fotó: Shutterstock

A Kertvárosi Óvoda és a Kertvárosi Általános Iskola mellett épül majd meg az új bölcsőde a Gárdonyi Géza utcában, amely a tervek szerint harminchat gyermeket fogad, és várhatóan kilenc-tíz új nevelőnek ad majd munkát.

– A tervek szerint jövő ősszel már gyerekeket fogadna az új bölcsőde Halason – közölte Kuris István László alpolgármester.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában