Kecskemét

2024.03.15. 17:40

Banczik Róbert fotóiból nyílt kiállítás a Katona József Könyvtárban – galériával

Banczik Róbert egykori fotóriporter kollégánk képeiből nyílt kiállítás a 39. Kecskeméti Tavaszi Fesztivál keretében a Katona József Könyvtárban. A tárlaton Banczik Róbert azon képeit lehet megtekinteni, melyeket az elmúlt évtizedben a könyvtár különféle rendezvényein készített.

Lizik-Varga Katalin

A fotográfus képei által bepillantást nyerhetünk a könyvtár mindennapjaiba, ugyanis többek között művészi módon lefényképezte a könyvtár munkatársait, olvasóit és vendégeit egyaránt. 

kiállítás, fotók, Banczik Róbert
Banczik Róbert egykori fotóriporter kollégánk képeiből nyílt kiállítás a 39. Kecskeméti Tavaszi Fesztivál keretében a Katona József Könyvtárban.
Fotó: Lizik-Varga Katalin

Egy fotós minden élethelyzetben fotós marad – vallja Banczik Róbert. Mint mondta, még egy színházi előadás során is kattog a gondolataiban a képzeletbeli exponáló gomb. A sok ismétlődő esemény és rendezvény őt nem tántorítja el, sőt motiválja abban, hogy valami olyat alkosson a fényképezőgépe segítségével, amit eddig még nem.

A fotós szerint a világ sokszínűségét a fotók által többféleképpen lehet megmutatni, ezért bátorít is mindenkit a fényképezésre. 

Mondják, szerencsés az, akinek kenyérkereső foglalkozása egyben kedvenc időtöltései közzé tartozik, akkor már pedig Banczik Róbert szerencsés – mondta a kiállítás megnyitó rendezvényén Öveges László fotóművész, a város főépítésze a könyvtárat működtető Alapítvány a Bács-Kiskun Megyei Könyvtárért nevű civil szervezet kuratóriumának elnöke.

Hozzátette: ő az egyik legkeresettebb fotóriporterek egyike, akinek színvonalas felismerhető képei rendszeres hírközvetítők a hírportálok, újságok felületein. 

A főépítész kifejtette, hogy sokszor a mindennapok idegőrlő rohanása kiöli az örömöt az emberekből, mely által eltűnik a fotósokból a szenvedély is. Azonban, mint mondta, Banczik Róbert nem fásult el, szeretettel odaadással szemléli és fényecsetjén át mutatja nekünk a valóságot.

A rendezvényen énekeikkel a Kodály Intézet hallgatói is megörvendeztették a közönséget.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában