Projektzárás

2024.02.23. 19:15

Bácsalmáson is támogatják a nehéz helyzetbe került családokat

Pénteken délután projektzáró ebédet tartottak a bácsalmási alapszolgáltatási központ ebédlőjében.

Juhász Jenő

A Gyermekétkeztetési Alapítvány egyik visszatérő programja a Fel a fejjel nevet viseli. A program lényege, hogy olyan, legalább egy gyermeket nevelő családoknak segítenek, akik valamilyen okból kifolyólag nehéz körülmények közé kerültek (anyagi helyzet, betegség, sérült gyermek nevelése) és szükségük van külső segítségre a talpraálláshoz. A projekt létrehozói abban bíznak, hogy a program végére mindannyian egy kicsit megkönnyebbülve, jobb helyzetben találják magukat a résztvevők.

támogatás, gyermekétkeztetési alapítvány, adomány, projektzáró
A program keretein belül egy településen öt családot támogattak
Fotó: Juhász Jenő

A 2023-as Fel a fejjel program februárban indult, s most januárban zárult. Országosan 15 településnek volt lehetősége a csatlakozáshoz, Bács-Kiskun vármegyéből Bácsalmást, Kunszentmiklóst és Soltot támogatta az alapítvány.

A program keretein belül egy településen öt családot támogattak 20 ezer forinttal 12 hónapon keresztül, így helyszínenként évi 1,2 millió forint támogatást, összesen 18 millió forint összeget fordítottak a családok megsegítésére.

A bácsalmási rendezvényen Schaffer Tünde családsegítő köszöntötte a résztvevő családokat, majd ezt követően röviden értékelte a projektet. Az öt bácsalmási és környékbeli család egy éven keresztül, havonta 20 ezer forint értékű tartós élelmiszert kapott. A közös vásárlások jó lehetőségeket biztosítottak a támogatásban élő családok szokásainak és szükségleteinek a megismerésére. Ezek az együttlétek nagyon jó hangulatban zajlottak és a családok is megismerhették egymást. Az alapítvány támogatásának köszönhetően tavaly májusban 20 család részére tudtak élelmiszercsomagot biztosítani. A bácsalmási járásból Madaras község is támogatásban részesült.

támogatás, gyermekétkeztetési alapítvány, adomány, projektzáró
Fotó: Juhász Jenő

A bácsalmási program zárásaként meleg ebéddel és egy nagy tortával kedveskedtek a résztvevőknek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában