Kecskemét

2024.02.24. 07:00

Elindul a Széchenyiváros egyik legnagyobb zöldítési programja

A hétvégén indul el az Együtt a zöldebb Széchenyivárosért nevű, öt-hat alkalomból álló kertészeti témákkal foglalkozó roadshow Kecskeméten, melynek keretében zöldebbé válhat a Széchenyiváros.

Lizik-Varga Katalin

A programsorozat megvalósítói, a Széchenyivárosért Egyesület 5-6 helyszínen, 10-12 alkalommal szeretné megszólítani, valamint megajándékozni a városrész lakóit. Rendezvényeikre, melyekre neves előadókat is hívnak majd, minden széchenyivárosi növénykedvelőt várnak. A szervezők a programsorozattal a kertészkedés szépségeire és a zöldítés jótékony hatásaira szeretnék felhívni a figyelmet.

zöldítés, fásítás, Széchenyivárosért Egyesület, kertészet
Elindul a Széchenyiváros egyik legnagyobb zöldítési programja
Forrás: shutterstock.com / illusztráció

Az alkalmakon ajándék balkonládákkal virág- és zöldségpalántákkal, földdel, valamint uzsonnával is kedveskednek majd a résztvevőknek. A roadshow állomásainak helyszíneiről és időpontjairól az egyesületnél valamint a Tudj róla!! Kecskeméten minden, ami kertészkedés és Természetvédelem nevű nyilvános csoportban lehet tájékozódni. Ezen kívül a szervezők a városrészben élők postaládáiba is eljuttatják a meghívókat. Az első alkalmat február 25-én, vasárnap 15 órakor tartják az Irinyi utca 46-52 közötti téren.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában