Ajánló

2024.02.23. 18:31

Szecessziós városnéző sétát tartanak Kecskeméten

A séta a „Csak Kecskemét példáját kell utánozni” – Konferencia Kecskemét szecessziós építészetéről és díszítményeiről keretében a Szecessziós Magazin, a Kecskeméti Katona József Múzeum és a Petőfi Kulturális Ügynökség közös szervezésében kerül megrendezésre.

Orosz Fanni Flóra

Kecskemét több szempontból is különleges főtéri építészeti együttesének egyik kiemelkedő értéke, hogy a segítségével három szecessziós építészeti irány, korszak is jól tanulmányozható. A séta ennek megfelelően a városházától (Lechner Ödön) kezdve, a Cifrapalotán és az Iparos Otthonon (Lechner-iskola) át, az Újkollégiumig vagy éppen az egykori városi kaszinóig (úgynevezett „Fiatalok” elnevezésű csoport) időrendi sorrendben mutatja be Kecskemét főterén a magyar szecessziós építészet két évtizeden át tartó kalandját. 

A Cifrapalotát is megtekinthetik a szecessziós sétán
Fotó: Bús Csaba / archív-felvétel

A sétát vezeti: ifj. Gyergyádesz László, Móra Ferenc-díjas művészettörténész, a Kecskeméti Katona József Múzeum képzőművészeti osztályvezetője, a Kecskemét szecessziós építészete (I. Modern és magyaros) és számos más e témával foglalkozó kiadvány, tanulmány szerzője. 

Időpont: 2024. február 24. 11:00 

Helyszín: Kecskeméti főtér (találkozó a Városháza főkapuja előtt) 

A sétán ingyenes a részvétel és regisztrálni sem kell. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában