Rendezvény

2024.02.22. 18:12

Három település nyugdíjasai találkoztak Gátéron

Három település – Gátér, Pálmonostora és Petőfiszállás – nyugdíjas klubjai már harmadszor rendeztek találkozót a napokban.

Vajda Piroska

Az esemény alkalmával útnak indult egy vándorbőrönd jelképezve azt, hogy a közös önkormányzati hivatalhoz tartozó települések felváltva rendezik meg a találkozókat és ezen napokhoz kapcsolódó emlékeket elhelyeznek a bőröndbe, így például a találkozóval összefüggő dokumentumokat, meghívókat, apró ajándékokat, fényképeket, okleveleket. Az emlékekkel teli bőröndöt a szervező település egy évig őrzi és a következő találkozón adja tovább. Az ötlet a petőfiszállási nyugdíjasoktól származik és töretlen sikerrel folytatódik már három éve. A mostani találkozót Gátér rendezte, a bőröndöt Cseszkó László polgármester és Gulyás Imréné, a Monostori Nyugdíjas Klub vezetője adta át Rádi Józsefnének, a gátéri faluház vezetőjének. 

nyugdíjasok, találkozó, értéktár
Három település nyugdíjasai találkoztak Gátéron
Forrás: Kapott fotó

Az idei találkozó az értékek jegyében zajlott. A nyugdíjas himnusz eléneklése után mindhárom település bemutatta az értéktáraikba felvett értékeiket. A gátéri bemutató végén pedig lehetőség nyílt a megyei értékké lett gátéri csíramálé megkóstolására is. Az önkormányzat által biztosított finom ebéd után a zene és a tánc vette át a főszerepet. Késő délutánig tartott a vidám, igazán jó hangulatú találkozó. Jövőre ismét Petőfiszállás lesz a rendezvény házigazdája. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában