Múltidéző

2024.02.25. 18:51

Nosztalgiával emlékeznek olvasóink a régi szép időkre

Egy újabb különleges összeállítást készítettünk olvasóink által beküldött, régi, családi, kedves fotókból.

Sebestyén Hajnalka

Ha önnek is van olyan képe, mely valamiért emlékezetes, és szívesen megmutatná másoknak is, ossza meg velünk! Fontos, hogy olyan felvételről legyen szó, mely 2003 előtt készült. A képhez rövid leírást is kérünk: kiket vagy mit ábrázol, hol és mikor készült.

A fényképet elküldheti postai úton: Petőfi Népe szerkesztősége, 6000 Kecskemét, Bercsényi u. 7., vagy e-mailben a [email protected] címre. Mottó: Fényképes múltidéző (a postai úton érkezett fotókat felhasználás után visszaküldjük). A megjelenése ingyenes. Előre is köszönjük!

nosztalgia, fotó, múltidéző
Forrás: Olvasói fotó

Kirándulás 

Kecelről Udvarhelyi István nyugalmazott iskolaigazgató, vasdiplomás pedagógus fotója 50 éves. Az 1973/74-es tanév téli szünetében készült a keceli tantestület egy csoportjáról. A Kecel-Polgárdi tanyasi iskolához kirándultak. Az iskolánál tanító és lakó pedagógus forró itallal várta a kirándulókat. Az odajutást Kovács Gábor igazgatóhelyettes szüleinek fogata biztosította. Jó hangulatban telt a találkozó.

nosztalgia, fotó, múltidéző
Forrás: Olvasói fotó

Iskolai emlék 

Ágasegyházáról Szórád István nyugalmazott tanár, díszpolgár egy régi iskolás fotóval elevenítené fel a régi emlékeket. Egy iskolai műsoron készült a szereplő diákokról, több évtizeddel ezelőtt. A pedagógusként eltöltött sok-sok évéből nagyon sok iskolai fényképet őriz a fotóalbumjaiban. 

nosztalgia, fotó, múltidéző
Forrás: Olvasói fotó

Katonák 

Kecskemétről Kenyeres Dénes nyugállományú alezredes fotója 1953-ból származik. A 66. vadászrepülő hadosztály-parancsnokság és alárendelt egysége, a 62. vadászrepülő ezrede 1952 őszétől települt a kecskeméti légibázisra. A fotón az ott szolgálók közül látható (balról jobbra): Vázsonyi Miklós, Berkesi László, Bohács József, Horváth Kálmán, Hegyi János, Szabó Péter és Korcsogh Tibor tisztek. 

nosztalgia, fotó, múltidéző
Forrás: Olvasói fotó

Párhuzamok 

Kecskemétről Kovács István költő (balról) felvétele több mint 20 éves. 2003-ban készült akkor, amikor párjával, Nagy L. Éva költővel közösen jelentették meg a Párhuzamok című verseskötetüket. A könyv megjelenését ünnepelték. A fotó jobb oldalán bátyja, Kovács Sándor és nővére, Kovács Margit áll. 

nosztalgia, fotó, múltidéző
Forrás: Olvasói fotó

Osztálytalálkozó 

Kecskeméten, az 1991-ben végzett Szent Imre Utcai Általános Iskola 8. a osztálya még sosem tartott osztálytalálkozót. Most úgy tűnik, sikerül összehozni egy 33 éves találkozót. Sajnos egy diáktársukat már elvesztették, és több tanárukat is. Bíznak benne, idén sikerül együtt nosztalgiázniuk. A közösségi felületen már megkezdődött a régi iskolás évek felelevenítése, a vidám élmények megosztása. Diákok: Balanyi Irén, Bács Attila, Bíró Dénes, Bognár Tímea, Bóbis Andrea (✝), Farkas Endre, Ferencz Andrea, Gelányi Szilárd, Győrfi Zsuzsanna, Hajas László, Herczeg Zsuzsanna, Kalóz Viktória, Kincses Károly, Marton Anita, Muliter Judit, Roszik György, Rozsi Zoltán, Sándor Tamás, Sárai-Szabó Mónika, Sebestyén Hajnalka, Surányi Zsolt, Szabó Annamária, Szabó Zoltán, Szabó Tünde, Szécsényi Dóra, Szemerédi István, Terecskei Zsuzsanna, Túri Roland. Tanárok a felvételen: Keresztes János, Balogh Gyula, Kissné Ágnes, Magos András igazgató, Kima Miklósné osztályfőnök, Mihálykáné Ágnes, Gömöri Ágnes. 

nosztalgia, fotó, múltidéző
Forrás: Olvasói fotó

Szép emlék 

Páhiról Andrássy Gyula jelenleg élete egyik nagyon nehéz időszakát éli, sajnos elvesztette feleségét. Szívesen felidézi a régi szép időket, melyek egy kis mosolyt csalnak az arcára. Ez a fotó róla (jobbról) készült és bátyjáról, Jenőről a 60-as években. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában