Beruházás

2024.02.26. 19:14

Milliós fejlesztések valósultak meg a félegyházi Mezgében

Közel 20 millió forintból vásárolt korszerű eszközökkel bővült a Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképzős Iskola laboratóriuma.

Vajda Piroska

Az új eszközöket a Déli Agrár Szakképzési Centrum saját forrásából és az iskola felnőttképzési bevételeiből vásárolták – tájékoztatta szerkesztőségünket Rózsa Pál, a Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképzős Iskola igazgatója. Elmondta, az új vegyi fülke, izzítókemence, polariméter, mikroszkóp a pék, pék-cukrász, sütő-cukrász-, húsipari - és élelmiszer-ellenőrzési technikus, hentes- és húskészítmény-készítő, gazda és mezőgazdasági technikus tanulók gyakorlati képzését segítik. Segítségükkel végezhetik el a jövőben az élelmiszerek és mezőgazdasági termékek összetevőinek vizsgálatát. Az igazgató azt is hozzátette, hogy a fejlesztésnek köszönhetően nappali tagozaton is el tudják indítani az élelmiszer-ellenőrzési technikus képzést.

Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképzős Iskola , beruházás, eszköz, fejlesztés
Új, korszerű eszközök vásárolt a Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképzős Iskola laboratóriuma
Fotó: Beküldött fotó

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában