Kodály Iskola

2024.02.26. 21:48

Koncertet adtak a művésztanárok a kecskeméti nyugdíjasoknak – galériával, videóval

Évek óta hagyomány, hogy az Egy iskola-egy klub mozgalom keretében minden esztendőben két alkalommal, ősszel és tavasszal, illetve annak közeledtével hangversenyt adnak a Kecskeméti Nyugdíjasszövetség nyugdíjasainak a Kodály Iskola művésztanárai. A tavaszi koncertet hétfő este tartották a Kodály Iskola Nemesszeghy Márta termében.

Horváth Péter

Gerhát László köszöntőjében elmondta, hogy a tavaszi művésztanári koncertet a tavaly decemberben elhunyt Berényi Bea fuvolaművésznek, az iskola pedagógusának ajánlják. A fellépők előtt az ő fuvolajátéka volt hallható. A hétfői koncert szokásosan változatos és izgalmas repertoárral várta a közönséget. 

koncert, Kodály Iskola, Kecskemét,
Koncertet adtak a művésztanárok
Fotó: Bús Csaba

Elsőként Antonio Vivaldi: Concerto című darabját játszották, ami különlegesség volt, hiszen a barokk zeneszerző három versenyművét fogta egybe a darab, és ezt a három tételt talán még sehol sem játszották ilyen összeállításban – emelte ki felvezetőjében Gerhát László.  A Vivaldi hármast Koleda Sára fuvolán, Halmi Norbert hegedűn, Márton Zsófia gordonkán,  Kuklis Richárd orgonán és a szakgimnázium zenekara adta elő. Pusker Imre vezényelt.

Giacomo Puccini: Három dalát Szabó Alexa énekelte, zongorán kísérte Éliás Katalin.

Astor Piazzola: Tango Suite - I. tangóját Barna Bianka és Bozsóki Gergely adta elő gitáron, és Palotás Gábor ütőhangszereken.

Goldmark Károly Két darab zongorára, négykézre op.12 művét Papp Rita és Gerhát László játszotta.

Robert Schumann: Három románc című darabját Dratsay Ákos fuvola- és Éliás Katalin zongorajátékában csendült fel.

Révész László Kodály Zoltán: Organoeida című művének három tételét adta elő orgonán. 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában