Megmérettetés

2024.02.22. 16:17

Népszerű volt az első kolbásztöltő verseny Dávodon

Első alkalommal szervezték meg a Dávodi Kolbásztöltő Versenyt szombaton a Dávodi Művelődési Házban. A kolbásztöltő verseny szervezői voltak a Dávodi Polgárőr Egyesület és a Dávodi Nyugdíjasklub. Hatalmas sikere volt a rendezvénynek, tizenöt csapat versenyzett egymással, közel 160 fő vett részt a megméretésen.

Márton Anna

Reggel 8 órakor húsosztással kezdődött a rendezvény. A csapatok öt kilogramm húst kaptak. A versenyzők kilenc órakor kezdték darálni és keverni a kolbászt, délután adták le a mintákat. A sült kolbászokat kóstolta meg az öt zsűritag. Az első két helyet két dávodi csapat szerezte meg, a harmadik helyezett egy Szerbiából érkező csapat lett. A Vajdaságból több csapat is érkezett, a bezdáni tűzoltók és a Petőfi Sándor Színház is képviseltette magát. A legfiatalabb kolbászkészítő különdíjat is kapott. Mindenki oklevelet és emléklapot is haza vihetett a rendezvényről.

kolbásztöltő verseny, kolbásztöltés, verseny
Sok érdeklődőt vonzott a dávodi kolbásztöltő verseny
Fotó: Beküldött fotó

A rendezvény fő szervezője Keresztes Gábor, a Dávodi Polgárőr Egyesület elnöke hírportálunknak hangsúlyozta: decemberben döntötte el, hogy megszervezi az első Dávodi Kolbásztöltő Versenyt. Nem hittem, hogy ekkora igény lesz rá, úgy gondoltam, ha öt-hat csapat jelentkezik, akkor is megtartjuk, mivel azonban 15 csapat jelentkezett, ezért mindenképpen jövőre is lesz kolbásztöltő verseny Dávodon.

Eredmény: 

Első helyezett: Kum (Szerbia) Komák

Második helyezett: Kőzművesek

Harmadik helyezett: Turbó Kati

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában