Kincsvadászok

2024.02.24. 10:41

Közel 300 ezer forintot vitt haza a kecskeméti férfi a TV2 műsorából

A kecskeméti Kőszegi József nem kis összeggel tért haza a TV2 Kincsvadászok című műsorából, ahová személyes gyűjteményének egy ékes darabját vitte el.

Orosz Fanni Flóra

A TV2 Kincsvadászok című műsorának kereskedői

Forrás: TV2

A TV2 Kincsvadászok című műsorában hétköznapi emberek nem hétköznapi tárgyaikkal próbálnak szerencsét a meggazdagodás reményében. Olyan régiségekkel érkeznek az ország minden tájáról, amikről nem tudják, mennyit is érnek valójában. Ebben segítségükre vannak a műsor régiségszakértői, a liciten pedig műtárgykereskedők döntenek a tárgyak sorsáról.  

kincsvadászok, showműsor, Kecskemét, Kőszegi János,
A TV2 Kincsvadászok című műsorának kecskeméti szereplője, Kőszegi József. 
Forrás: TV2

A műsor 25. adásában bukkant fel többek között a Kecskeméten élő Kőszegi József is, aki egy keleti stílusú tárggyal érkezett. A különleges portéka az 1870-es évek végén készült, Fischer Ignácz munkásságának egy darabja.  

József egy baráti tárgycsere alkalmával szerezte a keleti hangulatú 140 éves kekszes tálat, ami a kereskedők körében is hatalmas sikert aratott. A licitálókat elvarázsolta a színpompás, aranyozott tárgy, mely egy gyűjtemény ékes darabja lehet. Az aukciót végül Fertőszögi Péter, művészettörténész, Magyarország legnagyobb múltú aukciósházának, a BÁV-nak a művészeti igazgatója nyerte meg a maga 260 ezer forintos ajánlatával, amit József boldogan fogadott el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában