Helvécia

2024.02.06. 11:38

Játékosan tanulnak az egészségről a gyerekek

Egészséghónapot tartanak a helvéciai Napvirág óvodában. Februárban számos programon vehetnek részt a gyerekek. A cél, hogy a gyermekek egészséges életmód iránti érdeklődését felkeltsék és megalapozzák – tudtuk meg Máté Zoltánné óvoda-vezetőtől.

Sebestyén Hajnalka

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

A programokat úgy állították össze, hogy a gyerekek játékos módon sajátíthassák el a tudást, például hogyan kell ügyelniük az egészségükre, miért szükséges a testük ápolása, a helyes táplálkozás, a megfelelő mozgás. Ennek jegyében: az egészséghónapban még nagyobb figyelmet fordítanak a helyes táplálkozásra, az egészség védelmére és a szabad levegőn való mozgásra. 

A rendezvénysorozatot kedden az „Egér, egér, kisegér, van-e fogad hófehér?” című játékos foglalkozás indította a fogvédelemről a Viktória Dental Kft. munkatársainak közreműködésével. Jövő héten érkeznek a „Gyógyító bocsok”. A foglalkozáson a gyógyító tevékenységet játékos keretek között ismerhetik meg a kicsik, a kecskeméti megyei kórház dolgozóinak közreműködésével. Szintén jövő héten lesz „Mézes tízórai” is mézkóstolás. Ezen a programon a méhek életét ismerhetik meg játékosan az ovisok Bercsényiné Patay Csilla közreműködésével. A hónap további részében további izgalmas programokon vehetnek részt a gyerekek, és alkalmanként a szüleik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában