Találkozó

2024.02.22. 16:45

Hajdú B. István izgalmas részleteket árult el pályafutásáról a bajai fiataloknak − galériával

A bajai Magyarországi Németek Általános Művelődési Központ aulájában találkozhattak szerdán a diákok a népszerű sportriporterrel, Hajdú B. Istvánnal, akivel Fiedler Antal beszélgetett.

Márton Anna

Először pályafutása kezdetéről kérdezte Hajdú B. Istvánt Fiedler Antal. − Elmondta, hogy már gyermekként is érdekelték a sportesemények, és mivel sportolóként nem sikerült maradandót alkotnia, úgy döntött, kommentátorként marad a sport közelében. Véleménye szerint akkor jó egy közvetítés, ha a riporter plusz információkat tud megosztani a nézőkkel. Tisztelte szakmai elődeit, sokat tanult tőlük, de sohasem szeretett volna új Vitray, vagy Knézy lenni − fogalmazott Fiedler Antal. 

Hajdú B. István, sportriporter, pályafutás
A népszerű sportriporterrel, Hajdú B. Istvánnal találkozhattak a diákok 
Fotó: Beküldött fotó

Hozzátette: a sportriporter mesélt érdekes történeteket utazásairól, egyes sportrendezvényekről. Megtudhatták a jelenlévők azt is, hogy a humort fontosnak tartja, de sohasem készül fel előre a közvetítéseiben elhangzó szóviccekre. Ezeket mindig az alkalom szüli számára. Kedvenc csapata nincs, hiszen egy kommentátor sohasem lehet szurkoló. Labdarúgó-mérkőzés közvetítésekor akkor ordított legjobban, amikor 2002-ben Koplárovics Béla gólt szerzett a Zalaegerszeg csapatának a Manchester United elleni Bajnokok Ligája selejtezőn.

Hajdú B. István megosztotta gondolatait az érdeklődőkkel a magyar labdarúgó-válogatott teljesítményéről is. Szerinte ma már egyetlen ellenfél sem állhat ki a biztos győzelem reményében ellenünk. Jó úton halad a csapat. Bízik a jó Európa-bajnoki szereplésben és nagyon reméli, hogy 1986 után végre hamarosan világbajnokságon is szurkolhatunk a magyar nemzeti tizenegynek. A rendkívül közvetlen sportriporter a beszélgetés végén válaszolt nézői kérdésekre, majd zárásként elkészültek az ilyenkor elmaradhatatlan közös fényképek. − Azt hiszem, még órákig elhallgattuk volna a humoros sztorikat, a sportszakmai érvekkel alátámasztott kommentátori véleményt labdarúgásról, vízilabdáról. Kellemes délután volt. Köszönet érte Hajdú B. Istvánnak − tájékoztatta hírportálunkat Fiedler Antal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában