Kecskemét

2024.02.09. 13:29

Hagyományokat idéző disznóvágást rendeznek a Budai utcai piacon

Február 16-án pénteken, 7 órától a Kecskeméti Piac egy hagyományos disznóvágást rendez árusaival összefogva, a Budai utcai piaccsarnokhoz kapcsolódó szabadtér középső területén.

Orosz Fanni Flóra

Forrás: shutterstock.com / illusztráció

A piactéren egy közel 160 kilogrammos disznót dolgoznak fel, melyből a tapasztalt böllér kolbászt, hurkát készít. Az ételekhez szükséges alapanyagokat a piac árusai, termelői biztosítják, ezért különösen finom, minőségi falatokra számíthatnak a korán kelők.

A program része a látványsütés. A helyszínen, a piaci Csarnok Ételbár jóvoltából, tárcsán sütik majd a feldolgozott húskészítményeket, a hurkát, kolbászt. Az ínycsiklandozó kóstolóhoz forraltbort vagy teát kortyolhatnak. Miközben csemegéznek, gyönyörködhetnek a kézművesek igényes alkotásaiban, megismerkedhetnek a termelői készítményekkel, valamint a rendezvényt szolgáló autentikus installációknak köszönhetően időutazáson vehetnek részt. Érdekességként, kisállatokkal is találkozhatnak a piactéren az állatsimogatóban – olvasható a Kecskeméti Piac közösségi oldalán.

A rendezvény vendégeként, 8.30 órai kezdettel fellép a Gyopáros Nyugdíjas Egyesület Gyöngyvirág énekkara, akik színvonalas műsor keretén belül, tangóharmonikával kísért, válogatott népdalcsokrot adnak elő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában