Jelentkezés

2024.02.29. 18:55

Keresik az Év félegyházi diákköltőjét és diákíróját

Versíró pályázatot hirdet a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és a Kiskun Múzeum közösen.

Vajda Piroska

A két intézmény keresi az Év félegyházi diákköltőjét és az Év félegyházi diákíróját. Pályázatuk célja, hogy felkutassák a félegyházi születésű vagy Félegyházán tanuló 10-25 év közötti tehetséges tollforgató fiatalokat. A kezdeményezés célja továbbá az értékes versek és novellák méltó rangra emelése, illetve a tehetséges fiatalok bemutatása. 

diák, író, költő, pályázat
Két intézmény keresi az Év félegyházi diákköltőjét és az Év félegyházi diákíróját
Forrás: shutterstock.com / illusztráció

A pályázat kiírói a sikeresen szereplő diákok részére publikálási, bemutatkozási lehetőséget biztosítanak műveik elektronikus és nyomtatott formátumú kiadásával. Ugyanakkor a legjobb alkotások elhangzanak egy felolvasóest-sorozat keretében és az eredményhirdetéskor, amit tervek szerint április 12-én rendeznek meg a Petőfi Sándor Emlékházban.

Egy pályázó maximum 5 művet küldhet be a pályázatra, tematikus és formai kötöttség nincs. A pályázatokat a Kiskun Múzeum honlapján lévő elektronikus űrlapon keresztül lehet beadni március 25-ig. A kategóriánként legjobb alkotások szerzői az Év diákköltője és az Év diákírója kitüntető címet kapják értékes könyvcsomag és egyéb jutalmak kíséretében. Ráadásként pedig a legjobb műveket megzenésítik. A pályázattal kapcsolatban érdeklődni a következő telefonszámon lehet: 30/431 83 96.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában