Tüntetés

2024.02.23. 18:30

Demonstrált a Szövetség a Hírös Városért Kecskeméten

Ne fordítsd el a fejed! – Kiállás gyermekeinkért és a kirekesztés ellen! címmel tartott demonstrációt a Szövetség a Hírös Városért Egyesület és több civil pénteken Kecskeméten, a Katona József Könyvtár előtti téren.

Horváth Péter

A tüntetésen felszólalt Hahn-Tapodi Zsuzsanna civil aktivista, dr. Siposné Bodrozsán Alexandra önkormányzati képviselő, a szociális szférában tevékenykedő Somogyi Tímea és Király József önkormányzati képviselő. A mintegy 50–60 résztvevő jelenlétében megtartott békés demonstráción a gyermekek szexuális bántalmazása ellen emeltek szót a megszólalók, valamint követelték, hogy e célért valódi, morális szempontokat is figyelembe vevő lépéseket tegyenek a jogalkotók. Király József frakcióvezető beszédében hangsúlyozta, hogy a kormány által bejelentett jogszabályi szigorítás kevés a gyermekotthonokban, nevelőintézetekben, családokban felnövő gyermekek védelméhez, és felidézett egy kecskeméti, Juhar utcai intézményben történt – nem szexuális – abúzusról szóló esetet. 

Szövetség a Hírös Városért, Kecskemét, demonstrció
Demonstrációt tartott a Szövetség a Hírös Városért Kecskeméten
Fotó: Horváth Péter

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában