Kérelem

2024.02.07. 13:34

Bővítést tervez a soltvadkerti Szent Korona Cukrászda

A legutóbbi önkormányzati ülésen a városatyák támogatták a helyi Szent Korona Cukrászda tulajdonosainak ingatlanbővítési kérelmét.

Barta Zsolt

A felvételen Szervánszky Judit kisfiával, Kendével.

Fotó: Barta Zsolt

A vállalkozás a területen csokoládégyártás bővítésére szolgáló épületet kíván létrehozni. Szervánszky Judit, az egyik tulajdonos hírportálunknak elmondta, hogy a cukrászda kínálatának a bővítésére szolgál majd a beruházás. Ezzel párhuzamosan pedig a jelenlegi 55 fős dolgozói stábot 58–60 főre növelnék az üzembővítés után. 

A megvásárlásra szolgáló terület a cukrászda mögött, a piactéren elterülő rész, amely közel 150 négyzetméteres. Az önkormányzati ülésen a képviselők hangsúlyozták, hogy kivételt tesznek a céggel, mert a piactér területét nem kívánják csökkenteni. Ugyanakkor a tulajdonosok három-öt új alkalmazottnak nyújtanak majd munkát, amely fontos Soltvadkert számára. Illetve az is igaz, hogy az érintett területet a cukrászda dolgozói ma is használják parkolásra. Azaz a piac közvetlen funkcióját ez nem érinti. A város kiméreti a területet, ezután fogják majd megállapítani a forgalmi értéket.

A Szent Korona Cukrászda 2015. szeptember 18-án felvételt nyert a Soltvadkert Települési Értéktárba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában