Támogatás

2024.02.27. 07:00

Teljesülhet a bajai Fidesz–KDNP több éve hangoztatott kérése

Teljesülhet a bajai Fidesz–KDNP frakciójának évek óta rendszeresen megfogalmazott kérése, amely szerint a jelenlegi városvezetés adja vissza a nyugdíjasoknak a 2020-ban Nyirati Klára polgármester által elvont támogatást.

Márton Anna

Mint ismeretes, 2018-ban kínálkozott először lehetőség arra, hogy a bajai lakhellyel rendelkező nyugdíjasok egyszeri 5000 forintos támogatást kapjanak. Az akkori gazdálkodásnak köszönhetően 2019-ben a márciusi juttatás mellett, szeptemberben plusz 5000 forinthoz jutottak a városban élő idős korú emberek. A 2020-as költségvetésből azonban a fenti tétel kimaradt, tehát  a nyugdíjkiegészítés elmarad.

támogatás, baja, nyugdíjas
Forrás:  shutterstock.com / illusztráció

Csubákné Besesek Andra (Fidesz–KDNP) önkormányzati képviselő közösségi oldalára feltöltött videójában számolt be arról, hogy idén ez változhat. Közölte: a frakcióból harmadmagával vett részt az idei év városi költségvetéssel kapcsolatos egyeztetésen. Baja város költségvetését a február 29-ei, csütörtöki képviselő-testületi ülésen tárgyalja a testület.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában