Az előző héten is megvizsgálták Kecskemét szennyvizét, mutatjuk az eredményeket

Stagnál a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ csütörtökön a honlapján.

Baon.hu

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Azt írták, hogy az év 4. hetében a koronavírus örökítőanyagának országos átlagkoncentrációja a szennyvízben stagnált.

Hozzátették: a vizsgált városok többségét stagnáló tendencia jellemezte, emelkedést egyedül Salgótarjánban mértek, míg csökkenés volt tapasztalható Békéscsabán, Egerben, Kecskeméten és Szegeden.

A koronavírus örökítőanyagának koncentrációja Miskolcon, Egerben, Békéscsabán, Kecskeméten, Tatabányán, Székesfehérváron, Győrben, Veszprémben és Kaposváron a mérsékelt, máshol az emelkedett tartományba esik.

A SARS-CoV-2 örökítőanyag koncentráció-kategóriája és a változás iránya a vizsgált szennyvíztisztító-telepekre érkező nyers szennyvízben
Fotó: nnk.gov.hu

Közölték azt is, hogy a 4. héten az influenza A vírus örökítőanyagának koncentrációja országos átlagban ismét emelkedést mutatott a szennyvizekben, a héten 12 mintában haladta meg a koncentráció a kimutatási határt, ami az előző évi influenza szezonra jellemző érték.

A SARS-CoV-2 örökítőanyagának koncentráció-kategóriája az utóbbi egy évben a vizsgált települések szennyvizében, heti bontásban. Koncentráció-kategóriák: piros – magas, narancs – emelkedett, sárga – mérsékelt, zöld – alacsony
Fotó: nnk.gov.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában