Kecskemét

2024.02.20. 20:19

A Z-generáció mentális problémáira zeneterápiás módszereket javasoltak

A Bányai Júlia Gimnázium csapata hosszú szünet után ismét részt vett a nemzetközi First Lego League verseny budapesti regionális fordulóján. A csapat összetett 5. helyezést ért el. Az innovációs kutatási projektjük első helyezést hozott.

Sebestyén Hajnalka

A csapat tagjai

Fotó: Kapott fotó

A részletek az iskola honlapján olvashatók. A komplex versenyen a koncepció szerint sok területen kell a csapatnak bizonyítania kompetenciáit. Tervezni, építeni és programozni kell egy robotot, amely megoldja az akadálypályán kitűzött feladatokat. Egy előre adott témában kutatást végezve egy problémát kell azonosítani, majd a csapatnak erre megoldást is kell javasolnia. Az idei év témája a művészetek volt. A szakmai zsűri értékeli a csapatmunkát is.
Az egész napos versenyen a fiatal bányais csapat nagyszerű versenyzéssel az összetett 5. helyezést érte el. Az innovációs kutatási projektjüket pedig a zsűri első hellyel díjazta.

A kutatásban a csapat a Z-generáció mentális problémáinak kezelésére zeneterápiás módszereket javasolt. Ehhez kidolgozott egy robotikai eszközöket használó koncepciót is.

A csapat tagjai valamennyien a 7. a osztályból voltak: Bakos Bori Janka, Baski Zsanett, Dobi András, Fekete Ákos, Gonda Ábel, Kis Panka, Kismarczi Botond, Tomkovics Sára, Tóth Simon, Ugró Diána Kitti. Felkészítő: Kovács-Bánhalmi Hédi Zita (11. a). Külső tanácsadók: Halász Alexandra, Kiss Róbert.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában