Verseny

2024.02.24. 17:27

A III. Béla Gimnázium tanulói a legjobb olaszosok között

Kiváló eredményeket értek el a III. Béla Gimnázium tanulói a Szegedi Tudományegyetem Olasz Tanszéke Országos Olasz Nyelvi Versenyén, melyre májusban 401 középiskolás nevezett be.

Márton Anna

Jól szerepeltek a bajai diákok

Fotó: Kapott fotó

A háromfordulós levelezős versenyen interaktív szabadulószobából kijutva egy több témakört felölelő történet nyelvi, nyelvtani, szövegértési és szövegalkotási feladatait kellett a versenyzőknek megoldaniuk, különböző nyelvi szintek szerint. A közel negyven oldalas feladatlap kitöltésére egy hónap állt rendelkezésre. Az értékelés után az iskolából ezüst minősítést kapott Dobosi Dorina 11. c, arany minősítést ért el Vida Hédi 11. c és Nyirati Virág 11. c osztályos tanulók – tájékoztatta hírportálunkat a bélás sajtóiroda.

verseny, olasz nyelv, diák
Bélás olaszosok a legjobbak között
Fotó: Kapott fotó

A kétnapos döntőre az arany minősítést elérők közül a legjobb teljesítményt nyújtó 45 diákot hívták be, ahol előbb egy 90 perces, a korábbi fordulókhoz hasonló feladatlapot töltöttek ki, majd a versenyfelhívásban szereplő témák egyikéből egy olasz nyelvű prezentációt mutattak be a döntősök.

Óriási öröm és büszkeség minden bélás számára, hogy mindkét arany minősítésű diák bekerült az országos döntőbe, ahol Vida Hédi 3. helyezést, Nyirati Virág 4. helyezést ért el. Felkészítő tanáruk Illésné Turai Zsuzsanna.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában