Múltidéző

2024.01.07. 14:35

Nosztalgiával emlékeznek olvasóink a régi szép időkre

Egy újabb különleges összeállítást készítettünk olvasóink által beküldött, régi, családi, kedves fotókból.

Sebestyén Hajnalka
 

Színház 

Kecskemétről a Farkas testvérek, József, Ilona és Pál édesapjuk egy kedves emlékét idéznék fel ezzel az 1950-es években készült fotóval. Farkas Pál feleségével, Ilonával Izsákon, az ÁFÉSZ 5-ös boltját vezették. Akkoriban az Izsáki ÁFÉSZ-nál dolgozók együtt vitték színre a Csárdáskirálynőt, melyben Farkas Pál is szerepet kapott.

 

Óvoda 

Páhiról Andrássy Gyula fia óvodai fotójával nosztalgiázna. A képen nagyobbik fia, Gyula látható ovis társaival a páhi óvodában a 60-as években.

 

Lövészet 

Kecskemétről Kenyeres Dénes nyugállományú alezredes régi fotója 1985 körül készült egy lövészet előtt. A Bács-Kiskun megyei Hadkiegészítő Parancsnokság hivatásos állománya évente egy-két alkalommal végrehajtotta a csalánosi lőtéren a gyalogsági lövészetet. A felkészítést és a lövészeti balesetmegelőzési foglalkozásokat évekig Körtvélyesi Ödön alezredes tartotta (jobbról).

 

Szüreti bál 

Kecskemétről Kovács István költő az 1962-es évbe repítené a nosztalgiázókat. A felvételen ő látható és Matúz Mária Tiszakécskén, a szüreti bálon mint csőszpár.

 

Kirándulás 

Ágasegyházáról Szórád István nyugalmazott tanár, díszpolgár korábban az ágasegyházi nyugdíjasklubot vezette, melyet 1992-ben alapítottak. A tagok nagyon sok vidám mulatságon vettek részt, és sokat kirándultak. Ez a felvétel Gyopárosfürdőn készült róluk 2001-ben.

 

Kecske 

Kiskunfélegyházáról Bujdosó Imréné Almási Sz. Ilona egy 1971-es fotót osztana meg régi kedves emlékeiből. Fia látható rajta a család kecskéjével. Egy vidám nap volt, amikor a fénykép készült. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában