Ételosztás

2024.01.31. 14:41

Milánói spagettivel várták a rászorulókat Baján – galériával

Jótékonysági ételosztást rendeztek a Ciszterci Házban január 31-én.

Márton Anna

Fotó: Márton Anna

A felajánlást ezúttal a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Bajai Csoportja és a Cselekvő Fiatalokért Egyesület tette, ők is osztották ki a szokásos kétszáz adag ételt. Az ételt Toldi Norbert atya, a csoport lelki vezetője, a Belvárosi templom káplánja áldotta meg, melynek kiosztásában ő is részt. Az ebédből 70 adagot a külterületeken élőkhöz is eljuttattak a közterület-felügyelet munkatársai – tudtuk meg dr. Zöld László Csabánétól, aki már több mint 15 éve koordinálja a jótékonysági ételosztást.

– Azt gondolom, talán elég lesz az étel, mert sokan két-három adagot is kérnek a családnak. Tudjuk, hogy ráutaltak, csak nehéz megmagyarázni azoknak, akik sorban állnak, hogy esetleg nem jut mindenkinek ebéd. Azért bízom abban, hogy mindenki kap meleg ételt, aki sorban áll – fogalmazott dr. Zöld László Csabáné az ételosztás közben.

Az ebéd ezúttal is a Hotel Elizabeth konyhájában készült. Jövő héten újra meleg étellel várják az ebédelni vágyókat a Ciszterci Házban, a szokott időben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában