Mercedes-Benz Sportakadémia

2024.01.27. 12:01

Legendákat avattak Kecskeméten

A kecskeméti Mercedes-Benz Sportakadémia előtti bevezető út mentén a kosárlabda sportágban kiemelkedő eredményeket elért személyek elismeréseképpen korábban emléktáblákat helyeztek el. Pénteken újabb két legendát avattak.

Orosz Fanni Flóra

Ivkovicsné Béres Tímea

Fotó: Orosz Fanni Flóra

A pénteki ünnepségen Vízi Zalán szavai köszöntötték az egybegyűlteket, aki néhány gondolatban összefoglalta a két legújabb legenda, Kégel Tamás testnevelő-edző és Farkas István nemzeti válogatott kosárlabdázó munkásságát.  

Ezt követően köszöntőt mondott Ivkovicné Béres Tímea, a Sportakadémia vezetője, aki hangsúlyozta, hogy a 2021-ben megalapított Legenda Liget fő célja az volt, hogy a kiemelkedő személyiségek, akik a sportág fejlődéséhez hozzájárultak szakemberként vagy sportolóként, azoknak emléket állítsanak.  

Fotó: Orosz Fanni Flóra

– Úgy terveztük meg az Akadémiát, hogy ahogy a gyerekek bejönnek a bevezető úton a Legenda Ligeten keresztül, majd a folyosón, ahol azoknak a fiataloknak a meze díszíti a falakat, akik már elérték a sikereket, majd a következő folyosón azokkal a szavakkal, amikben a sport kiemelkedő: az alázat, az együttműködés, az akarat, a szorgalom, ezek mind beépüljenek mire odaérnek a pályára – osztotta meg Ivkovicné Béres Tímea.

A vezető elárulta, fontos számukra ez az ünnepség, ugyanis a Liget legendás személyiségei adják számukra a stabilitást, azt, amire építhet az Akadémia.  

Fotó: Orosz Fanni Flóra

Beszédet mondott még dr. Fekete Gábor, önkormányzati képviselő is, aki megható gondolatokkal emlékezett: 

– Egy legenda, az nem a véletlen szüleménye. Az ennél több. Nem elég az, hogy valaki tehetséges, vagy, hogy volt egy jó éve. Hogy valakiből legenda legyen, ahhoz rengeteg munkaóra, lemondás kell. 

A Sportakadémia előtti bevezető út két legújabb emléktábláját Ifjú Kégel Tamás, Tamás bácsi unokája és egyben az Akadémia növendéke, valamint Mazier Szofi, Farkas István unokája, a Vasas játékosa leplezték le az ünnepség végén.  

Fotó: Orosz Fanni Flóra

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában