Programajánló

2023.12.11. 16:41

Ünnepi hangulatban telik a hét Kecskeméten – podcast

Már csak néhány napot kell várnunk karácsonyig, addig is viszont ünnepre hangoló programokkal készül Kecskemét városa is.

Orosz Fanni Flóra

Forrás: shutterstock.com / illusztráció

A Kecskeméti Kortárs Művészeti Műhelyek - Nemzetközi Kerámia Stúdió szeretettel vár mindenkit a december 11. és 16. között megrendezésre kerülő Karácsonyi Vásáron a Kápolna Galériában. A különleges kerámia- és porcelán szobrok, lakberendezési- és használati tárgyak, ékszerek között mindenki megtalálja a tökéletes ajándékot. 

Kedden 18:00-tól várnak minden sportkedvelőt a Kecskeméti Spartacus Sportkörbe, ugyanis megrendezik a Női Extra Ligás mérkőzést, ahol majd a Kecskemét csap össze a Budaörssel.  A mérkőzés megtekintésére élőben, online is lesz lehetőség: https://kspari.hu/ 

Szerdán 16:30-tól az év legboszorkányosabb napján egy boszorkányos-fáklyás felvonulásra várják az érdeklődőket a kecskeméti főtérre, ahol mindenki megmutathatja a benne rejlő varázslatot. 

Csütörtökön a tea világnapja alkalmából különleges teadélutánra várják a résztvevőket a Széchenyi István Közösségi Házba, ahol többek között előadásokat hallgathatunk a különböző teafajtákról, mézekről. Helyek korlátozott számban érhetők el, így az esemény regisztrációhoz kötött. Jelentkezni: [email protected] 

Pénteken ismét bemutatja a Hírös Agóra a Hónap Alkotóját. Ezúttal Repedések címmel nyílik meg Bula Gábor, keramikus kiállítása. Vázáinak sokszínűségét nem csak a változatos formavilág, hanem a Japánból származó raku technika is adja. Nincs két egyforma eredmény, nem lehet megismételni, egyszeri és egyedi alkotásokat láthatunk egészen december 31-ig, az intézmény nyitvatartási idejében. 

Vasárnap az Együtt a Kecskeméti Családokért Közhasznú Alapítvány és a Hírös Koraszülöttekért Közhasznú Alapítvány jótékonysági mézeskalács vásárt szervez. A rendezvényen befolyt összegből az alapítványok által felkarolt korábban érkezett babákat, valamint beteg gyermekeket támogatják. 

A cikkben szereplő podcast megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában