Kalocsa

2023.12.15. 19:23

Újabb négy évre Romsics Imre a Viski Károly Múzeum igazgatója

A városi önkormányzat október 26-i ülésén döntöttek arról, hogy pályázatot írnak ki a kalocsai Viski Károly Múzeum igazgatói álláshelyére. A hivatalos közlönyben is megjelent pályázatra a szakma teljes támogatását bíró, a múzeumot 1993. április 1-től vezető Romsics Imre néprajzkutató, muzeológus, az intézmény igazgatója jelentkezett. A képviselő-testület a csütörtökön megtartott ülésén a szakminiszter támogatását is bíró Romsics Imrét 2024. január 1-jétől 2028. december 31-ig bízta meg a múzeum vezetésével.

Zsiga Ferenc

Romsics Imre igazgató

Fotó: Zsiga Ferenc

A procedúra lefolytatását az indokolta, hogy a múzeumot 30 éve sikeresen vezető Romsics Imre pályázaton elnyert igazgatói megbízása 2023. december 31-én lejár. A múzeumvezetői pályázatok különlegessége, hogy ilyen esetben a szakminiszter állásfoglalását is ki kell kérni, a testület csak ennek a megérkezését követően dönthet a kérdésben. Az ülésen dr. Filvig Géza polgármester ismertette a minisztérium állásfoglalást, amely a pályázó érdemeinek felsorolása mellett Romsics Imrét egyértelműen javasolta kinevezni az intézmény élére. A nyílt ülésen meghozott, egyhangú szavazással egy időben a polgármester további sikeres munkát kívánt Romsics Imrének és a múzeum munkatársainak. 

Mint emlékezetes, Romsics Imre igazgató munkáját a városházán idén augusztus 20-án tartott ünnepi képviselő-testületi ülésen Kalocsa Városért – Csáky Imre-díj kitüntetéssel ismerték el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában