Nagy volt a gyerekeke öröme

2023.12.06. 15:36

Tűzoltóautón érkezett a Télapó Kerekegyháza főterére – galériával

Csillogó szemű gyermekek várták izgatottan Mikulás napjának előestéjén a Nagyszakállút Kerekegyháza főterén, ahová a kicsik nagy örömére két feldíszített tűzoltóautó parkolt le a város karácsonyfája mellé.

Gulyás Sándor

Fényfüzérekkel feldíszített tűzoltóautóval érkezett a Mikulás a kereki gyerekekhez

Fotó: Marton Áron

A tavalyi év sikere után, idén már második alkalommal indultak útnak a Kerekegyházi Önkormányzati Tűzoltóparancsnokság és az Egy csepp tűz Önkéntes Tűzoltó Egyesület bajtársai, hogy a város utcáin felvonulva ünnepeljenek a város lakosságával. A megállókban szaloncukorral örvendeztette meg az összegyűlt családokat a Mikulás, majd megérkeztek a főtérre, ahol már csillogó szemű gyermekek csodálták a feldíszített tűzoltóautókat. 

A kerekegyházi tűzoltóság parancsnokhelyettese, Pongrácz Béla elmondta, hogy az egyesület tulajdonában lévő több mint 50 éves Steyr és a helyi, fiatalabb, még aktívan dolgozó Mercedes típusú gépjárművekre tucatnyi fényfüggönyt és égősort szereltek fel, mellyel varázslatos külsőt kölcsönöztek a gyerekek körében dekoráció nélkül is nagy népszerűségnek örvendő autóknak. A Mikulást énekszóval fogadta az óvodások és kisiskolások csoportja, amit cukorral és kedves szavakkal hálált meg. A több mint egy órán át tartó rendezvényen közel száz apró tenyérbe került finomság, és természetesen a Nagyszakállú sem ment el üres kézzel. Színes rajzokkal, üzenetekkel és az elmaradhatatlan kívánságlistákkal távozott – tájékoztatta a baon.hu-t Bánszki Ildikó, a helyi művelődési központ megbízott vezetője.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában