Kecskemét

2023.12.14. 20:28

Terápiás kutyus segíti a tananyag elsajátítását – galériával

Csütörtökön Moyra ismét ellátogatott a kecskeméti Szent Imre Katolikus Iskola 3. b osztályába. A terápiás kutyus minden hónapban egy-két alkalommal segíti az olvasás- és nyelvtanórákat.

Sebestyén Hajnalka

Moyra újra iskolába ment

Fotó: Bús Csaba

Moyra, a terápiás boxer már nem idegen a Szent Imre iskolában, ha Hajnal Kata felvezetőjével megjelenik, melegség költözik mindenki szívébe, a diákok motiválttá válnak a tanuláshoz, és nyitottak lesznek az új ismeretek befogadására. Ezeket a tanórákat Berta Tímea Regina tanító- és tanárnő minden alkalommal precízen előkészíti. Megfogalmazza, hogy mi legyen az adott óra célja, milyen feladatokkal színesítse a foglalkozásokat. A diákok ekkor nemcsak a tananyaggal foglalkoznak, hanem megtanulják az állattal való bánásmódot, megismerkednek a trükkök kérésének bonyolult technikáival. Ezek az órák nagyon hatékonyan fejlesztik a különböző készségeket, a memóriát, a logikus gondolkodást, a finommotorikát, a kommunikációt, az empátiát, szociális készségeket. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában