Advent

2023.12.04. 13:08

Pizzára látták vendégül a kecskeméti Damjanich Iskola nehéz sorsú diákjait

Advent alkalmából 120 pizzával vendégelte meg a Damjanich János Általános Iskola gyermekeit a kecskeméti Róma Pizza és Kebap Ház hétfő reggel.

Horváth Péter

Évek óta hagyomány az étteremnél, hogy az ünnepvárás idején egy jó reggelivel vagy ebéddel segítik az iskola nehéz helyzetű diákjait

Fotó: Horváth Péter

Fitos Tünde, az étterem vezetője elmondta: évek óta hagyomány náluk, hogy az ünnepvárás idején egy jó reggelivel vagy ebéddel segítik az iskola nehéz helyzetű diákjait, akik a pizza mellé mézeskalácsot és almát is kaptak, utóbbit a Metro áruház jóvoltából. 

A Damjanich iskola mellett a kecskeméti Juhász utcai Óvoda, a Tóth László Általános Iskola, a nagykőrösi Dalmady Győző Óvoda, Általános Iskola és EGYMI gyermekeit, illetve a Magyar Vakok és Gyengénlátók Bács-Kiskun Megyei Egyesülete tagjait látják vendégül, intézményenként szintén 100-120 pizzával.

Fotó: Horváth Péter

Papp Zsolt intézményvezető portálunknak elmondta, hogy sokat jelent a gyermekek számára a felajánlás, hiszen nagy részük családi háttere miatt hátrányos helyzetű, illetve halmozottan hátrányos helyzetű, valamint veszélyeztetett. Ha valaki ilyen háttérből érkezik, annak valóban nem mindennapi élmény, igazi ünnep egy pizza elfogyasztása, mivel az elhanyagoló nevelés miatt sokuk nem étkezik rendesen, minden nap éhesen érkezik az iskolába. Ezek a gyerekek a hivatalosan kimért fejenkénti ételadag mellett szinte mindig kérnek valamilyen repetát, azért, hogy legalább az iskolában pótoljanak valamit abból, ami otthon kimarad − beszélt tapasztalatairól az intézményvezető.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában