Neumann János Egyetem

2023.12.01. 08:39

Neumann János életéről szóló könyvet mutattak be a kecskeméti egyetemen – galériával

Az ősz utolsó napján a Neumann János Egyetemen ingyenes felolvasószínházi előadást tartottak, ráadásul a nézők ajándék könyvvel is gazdagodtak.

Orosz Fanni Flóra

A könyvbemutató a szerzővel folytatott pódiumbeszélgetéssel egészült ki

Fotó: Orosz Fanni Flóra

A Neumann János Egyetemért Alapítvány, a Neumann János Egyetem és a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház közös programján az érdeklődők megismerhették Benjamin Labatut Maniac című könyvét, amely Neumann János életét dolgozza fel. A könyvbemutató színházi előadással és a szerzővel folytatott pódiumbeszélgetéssel egészült ki. 

Wigner Jenőtől Richard Feynmanon át Dán Kláráig és Paul Ehrenfestig sokak hangját hallhattuk a színészek megszemélyesítésében, ám történeteikből nem csupán egy portré rajzolódik ki, de az a korszellem is. A szerző elárulta, hogy az sem véletlen, hogy Neumann nem igazán szólal meg a kötetben. Szerette volna, ha nem maga Neumann mutatja be saját életét, hanem a hagyatéka, a munkássága és a hozzá közel álló személyek róla alkotott gondolatai. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában