Támogatás

2023.12.21. 18:56

Nagylelkű adományt kapott a kecskeméti kórház a Mercedes-gyártól – galériával

Kétmillió forinttal támogatta a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház működését.

Orosz Fanni Flóra

Kétmillió forintnyi támogatásban részesült a csecsemő- és gyermekgyógyászati osztály

Fotó: Bús Csaba

Igazi hagyománnyá vált már, hogy a kecskeméti Mercedes-Benz gyár támogatja a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórházat, idén pedig kimondottan nagylelkű összeggel gazdagodhattak: kétmillió forintnyi támogatásban részesült a csecsemő- és gyermekgyógyászati osztály. Az adományt csütörtökön délelőtt adta át ünnepélyesen Christian Wolff gyárigazgató, ami számára több szempontból is meghatározó. A gyárigazgató ugyanis elárulta, hogy visszavonulása előtt ez az átadó számára az utolsó hivatalos megjelenés, és mindig nagy örömmel segítette a kecskeméti kórház színvonalas működését.  

Dr. Gondos Miklós főigazgató megköszönte a bőkezű adományt, ugyanakkor a köszönet a kórház munkatársainak is szólt, hiszen az ő precíz és lelkiismeretes munkájuk nélkül az intézmény sem lehetne kiemelkedő. A főigazgató hozzátette, hogy a rengeteg segítségnek hála az osztály a világ bármely pontján megállná a helyét. 

Dr. Tálosi Gyula osztályvezető főorvos elárulta, hogy a felajánlásból újabb eszközökbe szeretnének beruházni, többek között egy non-invazív lélegeztető is szerepel a listájukon. 

Az adományt nemcsak kedves szavakkal, de emléklappal, illetve több kisebb, a kisbetegek által készített portékával is megköszönték Christian Wolffnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában