Közlekedés

2023.12.11. 13:24

Mutatjuk, milyen parkolási szabályok érvényesek a bajai kórház területén

A Bajai Szent Rókus Kórház a napokban közleményt adott ki arról, hogy hol lehet parkolni az intézménybe érkezőknek.

Rab Rita

A Bajai Szent Rókus Kórház

Fotó: Márton Anna

E szerint az intézménybe gépjárművel érkezők számára az alábbi parkolási lehetőségek állnak rendelkezésre: Rókus utcai nagy parkoló,a Víztoronynál parkolásra rendelkezésre bocsátott parkoló (Pokorni utca és Puskin utca sarkán), a Pokorni utcai kialakított parkoló (kórház, központi háziorvosi ügyelet és mentőállomás után, a Livoda utca és vasúti átjáró előtti útszakaszon) és a Kórházi udvar. 

A kórház udvarán való parkolás az alábbiak szerint lehetséges: fekvőbeteg-ellátásra érkező vidéki lakosok a bennfekvésük idejére parkolásra jogosító jegyet igényelhetnek a RENDÉSZ-nél. (Érdeklődni lehet munkaidőben, Diagnosztikai épület 2. emeletén, vagy a  06-20/574 0433 telefonszámon.)  

Több alkalmas kezelésre, gondozásra érkező idős betegek a fentiek szerint igényelhetnek parkolásra jogosító jegyet. Mozgásszervi rehabilitációs kezelésre érkezők (gyógytorna, fizioterápiás kezelések), amennyiben a kezelőlapjukon jelezve van a jogosultság, a fentiek szerint kérhetik a kezelések idejére szóló parkolásra jogosító jegyet. 

Kisgyermekekkel (14 éves korig) vagy mozgásukban korlátozott hozzátartozóval érkezők számára a ki- és beszállás idejére 15-20 perc időtartamra biztosított a parkolás. Ennyi idő alatt a beteg a szakrendelésre vagy osztályra kísérhető. A köztes időre a kórház udvarát el kell hagyni. 

A kórházi udvarban való közlekedésben a KRESZ szabályai érvényesek. Az udvaron belül a közlekedés maximum 5 kilométer/órával engedélyezett.  Egyéb, szabályozott parkolási lehetőségek: Diagnosztikai épület előtt a Pokorni utcán és az új belgyógyászati tömb (Pokorni utcai főbejárat) előtt kialakításra került egy mozgáskorlátozottak számára létesített parkolóhely, valamint a ki- és beszállás idejére, 15 perces időtartamra igénybe vehető parkolóhely − olvasható kórház közleményében.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában