Télapó

2023.12.08. 17:16

Mikulás ünnepséget szervezett az iparkamara a kalocsai székházában – galériával

Az év vége közeledtével immár tizenegyedik alkalommal, ezúttal december 8-án, pénteken délelőtt rendeztek Mikulás ünnepséget a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara Kalocsai Kirendeltségének patinás épületében. Idén Papp Róbert zenepedagógus, előadóművész egy interaktív, zenés, verses, játékos ikulásváró műsorral kedveskedett a város öt tagóvodájából érkezett, többnyire nagycsaládokban nevelkedő 50 gyermeknek.

Zsiga Ferenc

A gyerekek énekeltek a Télapónak

Fotó: Zsiga Ferenc

A kicsiknek természetesen ajándékkal is kedveskedett a műsorát követő rövid szünet után már télapójelmezben kopogtató Papp Róbert, aki a kamarai tagok felajánlásából összeállított mikuláscsomagok fejében egy kis versmondásra, éneklésre ösztönözte a csillogó szemű, először kicsit vonakodó, majd mind bátrabb lurkókat.

Papp Róbert, Kalocsa város díszpolgára az ünnepség után elmondta: – „Nincs nagyobb megtiszteltetés, mint részt venni a nagy decemberi varázslatban, amikor a feltétel nélkül jóságos Mikulás meglátogatja a gyerekeket és megajándékozza őket. Örültem a Kamara felkérésének, mert minden ilyen fellépést magam is ajándéknak szánok és kitüntetésként élek meg. Nagy esemény ez! A gyerekek mellett talán kísérőiket, az óvodapedagógusokat, anyukákat, apukákat is gyermekké varázsolja ilyenkor a Nagyszakállú, hiszen a közismert télapóénekeket ők is önfeledten dúdolják, énekelik az izgalomtól túlfűtött gyermekekkel. Öröm volt megtapasztalni, hogy a Mikulás kérésére szinte valamennyi gyermek elszavalt vagy elénekelt egy-egy, az alkalomhoz illő verset, dalt, és még a Télapó is elérzékenyült, amikor egy családból három-négy óvodáskorú testvér egymást erősítő produkciója hangzott el. Kimondhatatlan öröm, amikor a gyerekek búcsúzóul bátortalanul, azért a kapott ajándékra ügyelve átölelik a télapót, akit nehezen engednek útjára. Itt minden szó elfogy.”

Mészáros Mónika, a Kamara helyi vezetője arról számolt be, hogy a hagyományos kamarai télapóünnepséget mindig várakozás előzi meg Kalocsán, mert ugyan a városban több ilyen rendezvény van, a kirendeltség elsősorban a nagycsaládokban, az egyszülős családokban nevelkedő gyermekekre helyezi a hangsúlyt. Az idei télapóünnepség szponzorai Papp Róbert zenepedagógus, Alfa-Hajós Kft., Primech CNC Kft, Szigeti-Gigawatt Kft., Bubee Hungary Kft., Budamobil Cargo Kft., Logipack Kft., Zonika Kft., valamint Kalocsa Város Óvodája óvodapedagógusai voltak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában