Támogatás

2023.12.17. 09:55

Megújult a tűzoltó szertár padlózata Csólyospáloson

– Lakossági, önkormányzati és egyesületi összefogással 2012. évben vásároltunk egy IFA gépjárműfecskendőt. Később elődeink munkásságának és Dr. Beat Dubs Csólyospáloson élő svájci orvos jelentős anyagi támogatásának jóvoltából 2018-ban egyesületünk egy IVECO Magirus gyártmányú fecskendőt szerzett be a svájci Winterthur városából – számolt be közösségi oldalán a Csólyospálosi Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

Tapodi Kálmán

A pályázaton nyert felszereléseket ifj. Kapás Ferenc, az egyesület parancsnoka vette át Vígh Mihály tűzoltó őrnagytól, a kiskunhalasi HTP parancsnokától

Forrás: Csólyospálosi Önkéntes Tűzoltó Egyesület Facebook-oldala

Mint írták: az új jármű érkezését követően az IFA járművüket értékesítették. Az így befolyt 1 millió forintot két ütemben, a szertáruk fejlesztésére fordították. – Az első ütemben – még a tavalyi évben – a szertár bővítésének munkálataihoz járult hozzá. A második ütemben idén a műgyanta padlózat megvalósítására fordítottuk a maradék összeget – számoltak be az önkéntesek, akik arról is hírt adtak, hogy idén közel 1 millió forintot költhettek működésre és fejlesztésre a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság jóvoltából.

Forrás: Csólyospálosi Önkéntes Tűzoltó Egyesület Facebook-oldala

– Még tavasszal írt ki pályázatot a BM OKF, amelyen sikerrel szerepeltünk és közel egymillió forint értékben nyertünk el anyagi támogatást a központi költségvetésből. Ezen kívül különböző szakfelszerelésekre is sikerrel pályáztunk. A pénz egy jelentős része a tűzoltó gépjármű működtetésének költségeihez járult hozzá. Továbbá ebből sikerült új szekrényeket csináltatni, illetve szakfelszereléseket (mászóöv) is beszerezni. A pályázat keretében további eszközöket is nyertünk (bontóbalta, mentőkötél). A felszereléseket ifj. Kapás Ferenc egyesületünk parancsnoka vette át Vígh Mihály tűzoltó őrnagytól, a kiskunhalasi HTP parancsnokától – olvasható a csólyospálosi önkéntesek bejegyzésében, akik minden támogatásért köszöntet mondtak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában