Felháborító

2023.12.04. 21:02

Megrongálták Kalocsa karácsonyi díszeit

Szombaton 23 órakor megrongálták az idén először a Szentháromság téren elhelyezett ünnepi dekorációt. Az adventi gyertyákból kettőt széttörtek,, a vezetékek elvágása miatt pedig az ipari égősor ment tönkre. Több mint százezer forintos kárt okoztak ezzel a városnak”– adta hírül a város karácsonyi díszekbe öltöztetéséért felelős Kalocsai Vagyonhasznosítási Kft. a közösségi oldalán.

Zsiga Ferenc

Több mint százezer forintos kárt okoztak a városnak

Fotó: Kalocsai Vagyonhasznosítási Kft.

Az eset azért különösen felháborító, mert kis híján meghiúsította az első adventi gyertya közös vasárnap esti meggyújtását, amelyre az önkormányzat intézményei ünnepi műsorral készültek, majd végül több százan vettek részt az eseményen. A bejegyzés azzal folytatódik: „Munkatársaink vasárnap azon dolgoztak, hogy helyreállítsák a rongálás okozta károkat, az ünnepség zavartalan legyen.”

Szerencsére az esetről a térfigyelő kamerákon keresztül felvétel készült, így a rendőrségi nyomozás vélhetően eredményes lehet. Mint megtudtuk, a rongálás miatt már másnap hivatalosan is feljelentést tettek. Az önkormányzat tulajdonában lévő cég arra kéri a lakosságot: aki információval rendelkezik az esetről, tájékoztassa a rendőrséget, hogy a tettesek mielőbb rendőrkézre kerüljenek, a hasonló rongálások pedig megelőzhetők legyenek. 
„Azért, hogy rendezett, szép városban éljünk, mindannyiunk felelőssége, hogy ügyeljünk, figyeljünk környezetünk épségére, tisztaságára. Különösképp, ha a szeretet ünnepének jelképeiről van szó!" – olvasható a bejegyzésben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában