Kecskemét

2023.12.08. 13:01

Megnyitott a vacsiközi PostaPont – galériával, videóval

A városrészben lakók nagy örömére megnyitott Kecskeméten a vacsiközi PostaPont péntek reggel. Mint ismert, a Magyar Posta hat postahivatalt zárt be Kecskeméten – köztük a Vacsiközben – tavaly novemberben, ami nagy felzúdulást keltett az érintett településrészek lakóiban.

Horváth Péter

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester köszönetet mondott Szilágyi Róbertnek és Pászti András önkormányzati képviselőnek a megnyitás érdekében végzett erőfeszítéseiért.

Fotó: Bús Csaba

A Gázló utcai volt Posta épületében nyílt PostaPontot a hunyadivárosihoz hasonlóan az Akikért a Déli Harang Szól a Hunyadivárosban Egyesület működteti. A külön kialakított helyiséget is az egyesület bérli a Magyar Postától. Az újonnan megnyílt ponton az összes fontos postai művelet végrehajtható: levél- és csomagfeladás, csekkbefizetés és a letéti vagy ajánlott küldemények feladása is elérhető péntektől a vacsiközi postán, miután az egyesület megvásárolt minden ehhez szükséges eszközt. A szolgáltatás egy alkalmazottal működik.

Szilágyi Róbert, a PostaPontot működtető egyesület vezetője elmondta, hogy az egy éve bezárt postaépület egy részét le kellett választani, ahol a fűtést és az internetelérést, és a többi felmerülő problémát is meg kellett oldani a tárgyalások lefolytatása és a megnyitás között eltelt szűkös időben. Az egyesület vezetője elmondta, hogy október végén tartották meg az első bejárást a postai vezetőkkel. Szilágyi Róbert hozzátette, hogy igen nagy örömmel fogadták a városrész lakói a posta újranyitását. Arról is beszélt, hogy a hunyadivárosi PostaPont igen szép forgalmat bonyolít, volt már olyan nap, amikor több mint 600 csekket fizettek be, és a vacsiközi postán is azt várják, hogy népszerű lesz a lakosság körében.

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester köszönetet mondott Szilágyi Róbertnek és Pászti András önkormányzati képviselőnek a megnyitás érdekében végzett erőfeszítéseiért. A polgármester arról is beszélt, hogy a PostaPonttal csak az épület egy kis része hasznosul, ezért folynak a tárgyalások arról, hogy megvásárolja az önkormányzat az ingatlant, mely kiválóan funkcionálna közösségi házként, a mögötte található tér pedig helyet adhatna városrészi rendezvényeknek. Mint a polgármester elmondta, a város már jelezte vételi szándékát, és megtette az ajánlatát.

A megnyitón jelen volt dr. Salacz László és dr. Szeberényi Gyula Tamás országgyűlési képviselő, és közreműködött Szilágyi Áron, a Leskowsky Hangszergyűjtemény vezetője, aki megfújt egy régi postakürtöt, szimbolikusan is megnyitva az új kispostát.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában