Vásár

2023.12.22. 19:30

Megnyílt az adventet záró élménypiac Kalocsán

Kalocsán a városi karácsony új helyszínén, a Szentháromság téren december 22-én, pénteken 14 órakor megnyílt az először tavaly januárban a hagyományteremtés szándékával megrendezett, ezúttal advent utolsó hétvégéjére időzített élménypiac és kistermelő vásár.

Zsiga Ferenc

Élelmiszerkülönlegességek széles választékát – mézeket és más méhészeti termékeket is találhatunk a vásárban

Fotó: Zsiga Ferenc

A péntek délutáni szeles időjárás nem kedvezett a vásár indulásának, de estére a város karácsonyfája közelében felállított pavilonok körül egyre több nézelődő, vásárló jelent meg. Szigeti Tamás főszervező annak a véleményének adott hangot, hogy a kereskedők, kistermelők nagyobb érdeklődésre december 23-án, szombaton számítanak, ugyanis a hatalmas adventi koszorú negyedik gyertyáját ekkor gyújtja meg dr. Filvig Géza polgármester és dr. Bábel Balázs érsek.

Fotó: Zsiga Ferenc

Ugyan pénteken este egy-két pavilon még nem nyitott ki, de megállapítottuk, hogy élelmiszerkülönlegességek széles választékát – mézeket és más méhészeti termékeket, borokat, aszalt gyümölcsöket, kézműves csokoládékat, természetesen fűszerpaprikát, ivóleveket, konyhakész és feldolgozott húsárukat és sajtokat ugyanúgy megtalálhatjuk, mint a kézműves szappanokat, vagy a fa dísztárgyakat. A Kalocsai Hagyományőrző Egyesület a pavilonjában népi iparművészeti alkotásokkal várják az érdeklődőket. Aki fázik, forralt borral és a kürtőskalács-sütő parazsánál melegedhet, a vásárlás, nézelődés közben megéhezők a kóstolóra kihelyezett húsárukkal, sajtokkal csillapíthatja éhségüket. Mint Szigeti Tamástól megtudtuk, az advent időszakára meghirdetett termelői kézműves vásár időpontját ezúttal ahhoz igazították, hogy december 24-e, Szenteste vasárnapra esik, de akkor már a legtöbben családi körben töltik a napot. A vásár szombaton ezúttal is több családi programmal egészül ki: a gyerekekre gondolva lesz népi fajáték sarok, és zenés produkció is szórakoztatja majd a közönséget.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában