Erasmus+

2023.12.07. 10:05

Külföldi gyakorlati tapasztalataikról is meséltek a kecskeméti diákok – galériával

A Kecskeméti Szakképzési Centrum diákjai közül idén 170-en vettek részt az ERASMUS+ programjában, töltöttek néhány hetet külföldön, szakmai gyakorlaton. Tíz tanuló jelenleg is Portugáliában van.

Sebestyén Hajnalka

Az Ápoló Klubban meséltek a fiatalok

Fotó: Bús Csaba

A Kecskeméti SZC ERASMUS+ programjának keretében szerdán élménybeszámolókat tartottak a diákok a mobilitási programjaikról, kitérve a gyakorlatuk során szerzett ismeretekre és benyomásokra. Dolgoztak például étteremben és tangazdaságban is. A rendezvényt a fiatalok körében népszerű Ápoló Klubban tartották meg. 

A résztvevőket Ignácz Bence főigazgató köszöntötte. Kiemelte: az elmúlt öt évben ilyen sok tanuló még nem vett részt mobilitási programon. Valamennyien nagyon sok szép élménnyel gazdagodtak, inspirálhatják tapasztalataikkal diáktársaikat. Megjegyezte, ahogyan egykoron egy rokona mondta: „Az utazás a legjobb dolog a világon. Igaz drága, de vannak lehetőségek arra, hogy olcsóbban kijussunk a vágyott helyre.” Erre az ERASMUS program is kiváló. Most is gyönyörű helyeken jártak tanulóik, miközben külföldi munkatapasztalatot szereztek, barátságokat kötöttek, mi több később mindez még az állásinterjún vagy a szakmai önéletrajzban is pluszt jelenthet számukra. 

A délután folyamán a következő beszámolók szerepeltek a programban. 

– Kecskeméti SZC Tiszakécskei Kis Bálint - Nei Pori - Görögország

– Kecskeméti SZC Kada Elek Technikum - Braga - Portugália

– Kecskeméti SZC Széchenyi István Technikum - Barcelona - Spanyolország

– Kecskeméti SZC Gáspár András Technikum - Antalya- Törökország

– Kecskeméti SZC Fazekas István Szakiskola - Sepsiszentgyörgy - Románia

– Foligno nemzetközi verseny - Károlyi -Kandó - Kada - Foligno - Olaszország 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában