Szent Rókus kórház

2023.12.27. 18:49

Kötelező a maszkviselés a bajai kórházban

Sokan álltak tanácstalanul a Bajai Szent Rókus kórház vérvételi pontja előtt szerda délelőtt. Nem készültek ugyanis maszkkal a vérvizsgálathoz. A bejárati ajtónál szembesültek vele, hogy igazgatói utasításra a védőmaszk viselése kötelező a bajai intézmény területén december 23-a óta.

Rab Rita

Fotó: Rab Rita

 Tekintettel az akut légúti megbetegedések emelkedő számára valamennyi dolgozó és beteg egészségének védelme érdekében Tóth Gábor főigazgató elrendelte, hogy a kórházba érkező betegek és látogatók az intézmény épületén belül viseljenek orrot és szájat eltakaró maszkot. A maszkviselési kötelezettség a hat éven aluli gyermekekre nem vonatkozik. A kórteremben a maszk használata nem szükséges. A Covid-19 fertőzésére gyanús tüneteket mutató betegeknél mind a kórházi felvételnél, mind a hospitalizáció során gyors teszt végzése szükséges − olvasható dr. Tóth Gábor kórházigazgató közleménye az intézmény honlapján is. A rendelet visszavonásig érvényes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában