TOP

2023.12.15. 19:00

Korszerűsítették a községházát és a szolgálati lakást Bátmonostoron

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) energetikai pályázatából és a Magyar Falu Program támogatásából újultak meg közel 110 millió forintból önkormányzati ingatlanok Bátmonostoron. Az ünnepélyes átadást péntek délelőtt tartották, ahol részt vett Zsigó Róbert, Baja és térsége országgyűlési képviselője, illetve Vedelek Norbert, a Bács-Kiskun Vármegyei Önkormányzat alelnöke.

Márton Anna

Az ünnepélyes átadást péntek délelőtt tartották

Fotó: Beküldött fotó

Béleczky Mihály polgármester köszöntötte a résztvevőket, majd ismertette a felújítás részleteit. Az önkormányzati épületek korszerűsítésére kiírt TOP Plusz energetikai pályázaton Bátmonostor Község Önkormányzata bruttó 72 millió forintra pályázott sikeresen 2022 márciusában. 

A támogatói szerződésben szerepelt összeget a Magyar Állam Kormánya előfinanszírozta, melynek köszönhetően a beruházás is megvalósult. A projekt során kicserélték a nyílászárókat az önkormányzati hivatalban, teljes szigetelést kapott az intézmény. A támogatás révén megoldották a bejárat akadálymentesítését és akadálymentes mosdót is kialakítottak.

Fotó: Beküldött fotó

Az önkormányzat szintén sikeresen pályázott a Magyar Falu Programon belül önkormányzati szolgálat lakások teljes felújítására kiírt pályázaton, mely során a projekt bruttó 37 millió forint támogatásban részesült. A támogatásból az önkormányzat tulajdonában lévő, 72 négyzetméteres szolgálati lakás teljes energetikai felújítását valósították meg. Kicserélték a régi nyílászárókat, szigetelést kapott az épület, új tetőt kapott az ingatlan, illetve padlófűtést alakítottak ki. Jelenleg egy önkormányzati alkalmazott lakik benne, a háziorvos nem élt lehetőséggel.

Fotó: Beküldött fotó

Zsigó Róbert beszédében kiemelte: a magyar kormánynak legfontosabb célja az elmúlt években az volt, hogy fejlessze a településeket, különös képen a kistelepüléseket. − Bátmonostoron utakat, könyvtárat, szennyvíz- és csapadékelvezető rendszert újítottunk fel, most pedig itt lehetünk és átadhatjuk a közel 72 millió forintból felújított községházát és a 37 millió forintból megszépült szolgálati lakást. A közel 110 millió forint támogatásnak köszönhetően szebb, korszerűbb és energia-hatékony lett a megújult két épület. Ezek azért is nagy eredményeknek számítanak, mert háborús időket élünk. A szomszédunkban háború dúl, a terrorizmus veszélye megnőtt az egész világon, Európában is. Ennek következtében gazdasági nehézségekkel kell megküzdenünk. Ebben a helyzetben még nagyobb szükség van az összefogásra − fogalmazott Zsigó Róbert. Végül megköszönte minden bátmonostorinak a munkáját, amivel ezeket az eredmények elérték. Áldott adventi készülődést és szép karácsonyt kívánt mindenkinek.

Zsigó Róbert, Baja és térsége országgyűlési képviselője, illetve Vedelek Norbert, a Bács-Kiskun Vármegyei Önkormányzat alelnöke is részt vett az ünnepségen 
Fotó: Beküldött fotó



 



 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában