Kecskemét

2023.12.10. 15:37

Kiállítás nyílik Harsányi Zsuzsanna festőművész tanítványainak alkotásaiból

Hétfőn 17 órakor nyílik meg a Kecskeméti Felnőtt Rajz– és Pasztellkör kiállítása a Három Gúnár Étteremben. Harsányi Zsuzsanna festőművész tanítványai mutatkoznak be.

Sebestyén Hajnalka

Ghyczy György kiállítását nézhetik meg a művészetkedvelők Baján

Fotó: shutterstock. com / illusztráció

A kecskeméti felnőtt pasztellkört, szakkör jelleggel 2015-ben hozta létre Harsányi Zsuzsanna festőművész. Elmondta: ekkor érezte úgy, hogy addig felhalmozott szakmai tudását, kötelessége nem csak szakkönyveiben, hanem személyesen is továbbadnia.

A tagok olyan festészet iránt érdeklődő kezdő, vagy amatőr festőként tanulni vágyó felnőttek, illetve ilyen irányú továbbtanulást fontolgató fiatalok, akik szeretnék elsajátítani a rajzolás alapjait és egy új technikát megismerni, a pasztellt. 

A rajz-és pasztellkör tagjai az évek alatt folyamatosan változtak, újak kapcsolódtak be, de vannak állandó és vissza-visszatérő alkotóik is. A kétheti rendszerességű délelőtti, és a havi egyszeri egész napos hétvégi találkozásokon, kiscsoportos foglalkozások keretében sajátítják el, egyénre szabottan, a rajz és festészeti alapokat.

Az alkotás egy csodálatos folyamat, olyan élmény, amely kikapcsol, sokszor átlendít az élet nehézségein, gyakran megvigasztal, vagy felvidít, néha küzdelmes, de a végeredmény mindig örömet ad. A jó hangulatú, szinte családias találkozásokon a tagok megismerik egymást, az évek alatt barátságok, kisebb közösségek alakultak. 

Harsányi Zsuzsanna festőművész, művésztanár a kör szakmai vezetője szerint, mostanra felhalmozódott annyi tudás az alkotókban, hogy munkáikat másoknak is bemutassák, egy önálló kiállítás keretében. A tárlaton bemutatkozik: Bónáné Nagy Éva, Csepelláné Kertli Judit, Farkas Brigitta, Gajdácsi Irén, Havasi Kitti, 

Jusztin Sarolta, Ludnai Tünde, Paulik Ágnes, Tüske Tímea és Vörösné Kis Andrea. Az alkotások február végéig megtekinthetők az étterem falain.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában