Jótékonyság

2023.12.03. 15:59

Két este is állt a bál Szabadszálláson – galériával

Az óvodások javára szervezett gálaesteket pénteken és szombaton a szabadszállási Kisemberekért Alapítvány, melynek idén is a József Attila Közösségi Ház adott helyet. A rendezvényeken a helyi Tóth Erzsébet Óvoda növendékei és nevelőik mutatták be produkcióikat a nagyszámú és lelkes közönség előtt.

Gulyás Sándor

A produkciók a közelgő ünnepek hangulatát idézték meg

Fotó: Gulyás Sándor

A közösségi ház nagyterme idén is mindkét nap zsúfolásig telt, mint minden évben. A közönség most sem távozott csalódottan, mert a gyerekek és a felkészítőik kitettek magukért. Látványos jelmezek, magával ragadó dallamok tették színessé produkciókat, melyek a karácsony hangulatát idézték meg. A gálaműsor megkezdése előtt Pintérné Susztek Erzsébet intézményvezető köszöntötte a megjelenteket, majd Horváth Nikoletta a kuratórium elnöke számolt be az alapítvány munkájáról, a bevételek és a kiadások alakulásáról.

– Augusztusban a Hankook Tire Magyarország Kft. több mint 800 ezer forintos támogatásból új bútorokat vásároltunk a Maci csoport számára. A szent Mihály napi vásár bevételéből valamennyi óvodás csoport tartós játékokhoz jutott 100-100 ezer forint értékben, míg a bölcsődéseinknek 150 ezer forintért vásároltunk játékokat. A személyi jövedelemadó egy százalékából 735 ezer forint folyt be. Alapítványunk számláján jelenleg mintegy 2,7 millió forint van. Indultunk a Betlehen Gábor Alapkezelő Zrt. Pályázatán, siker esetén óvodai berendezéseket vásárolunk a támogatásból – sorolta Horváth Nikoletta, a Kisemberekért Alapítvány kuratóriumának elnöke.

Pintérné Susztek Erzsébet intézményvezető bejelentette, hogy a jövőben új kuratórium irányítja az alapítvány munkáját Dömötör-Pásztohai Mariann, Sebestyén – Szívós Erika, Süveges-Holczmann Andrea, Szívósné Haszák Marianna személyében. Az elnöki tisztet Horváth Marietta tölti be.

Huszonhat éve működik az alapítvány

A Kisemberekért Alapítvány azzal a céllal jött létre, hogy lehetőséget teremtsen az óvodai neveléshez-oktatáshoz szükséges eszközök bővítésére, fejlesztésére. Az első gálaműsort és bált 1997-ben tartották meg, a bevétel képezte a Kisemberekért Alapítvány alaptőkéjét. Az intézmény javára rendezett jótékonysági műsor azóta is fontos esemény az intézmény életében. A gyerekek évről-évre új játékokat kaphatnak, az alapítvány sikeres pályázatainak köszönhetően pedig a csoportszobák berendezése is megújulhatott.


 

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában