Virágos Magyarország

2023.12.01. 22:02

Kecskemét nyerte el az Év Zöld innovációja-díjat

A Virágos Magyarország idei versenyén Az Év zöld innovációja-díjat nyerte el Kecskemét önkormányzata. Az ország legjelentősebb környezetszépítő versenyének 30., jubileumi díjátadóját a napokban Budapesten tartották meg.

Sebestyén Hajnalka

Az Energiaügyi Minisztérium az Év zöld innovációja-díját Szamler László önkormányzati képviselő vette át.

Fotó: Sebestyén Hajnalka

Hazánk meghatározó környezetszépítő versenye mára az ország legnagyobb közösségi mozgalmává érett, melyet jól mutat, hogy idén minden eddiginél több pályázatot nyújtottak be a települések. A versenyre érkezett 492 pályázatot a 180 tagú, önkéntes kertész-, tájépítész- és településtervező mérnökökből, valamint turisztikai szakemberekből álló szakmai zsűri értékelte. A Virágos Magyarország 2023-es győztesei között több mint 50 szakmai díj talált gazdára.

Győri András városi főkertész, Erdélyi Regina a kecskeméti polgármesteri hivatal várostervezési osztályának munkatársa és Szamler László önkormányzati képviselő
Fotó: Sebestyén Hajnalka

A szemet gyönyörködtető virágos közterületek, a zöldfelületek, közparkok és fasorok bírálata során a Virágos Magyarország nagy hangsúlyt helyez a fenntarthatóságra is. Ennek szellemében idén első alkalommal nevezhettek a települések az Energiaügyi Minisztérium az Év zöld innovációja-díjára. A kategória elismerését a zöldfelületi csapadékvíz-gazdálkodás új módszereinek példaértékű alkalmazásáért Kecskemét érdemelte ki. A díjat Szamler László önkormányzati képviselő, a Széchenyivárosért Zöld és Pont Civil Társaság alapítója vette át.

Kecskemét tavaly is eredményesen szerepelt a rangos megmérettetésen, akkor a város önkormányzata a Magyar Turisztikai Ügynökség különdíját nyerte el.

Győri András városi főkertész és Szamler László önkormányzati képviselő
Fotó: Sebestyén Hajnalka

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!