Kézműves-foglalkozás

2023.12.02. 16:31

Karácsonyra készültek a nyárlőrinci iskolások – galériával

Minden évben, az ünnepek előtt, karácsonyi kézműves-foglalkozást tartanak a nyárlőrinci Buzás János Általános Iskolában. Ilyenkor a gyerekek hasznos dolgokat készítenek, amit haza is vihetnek.

Szentirmay Tamás

Mécsest, üvegre matricát, háromdimenziós téli asztalidíszt és adventi koszorút is készíthettek a gyerekek Nyárlőrincen

Fotó: Szentirmay Tamás

Több mint húsz éve tartanak már kézműves-foglalkozásokat karácsony előtt a Buzás János Általános Iskolában. Ilyenkor az intézmény minden pedagógusa, sőt, szülők és nagyobb testvérek is részt vesznek a munkálatokban.

– Sajnálatos módon ezúttal több pedagógus kollégánk is megbetegedett, így kevesebb helyszínen és kisebb létszámmal, de megtartottuk a karácsonyi kézműves-foglalkozást – mondta Rimócziné Forgó Ildikó intézményvezető helyettes.

– Három óra állt a rendelkezésünkre, ez alatt az idő alatt lehetett készíteni mécsest, üvegre matricát, háromdimenziós téli asztalidíszt és adventi koszorút. Az utóbbihoz hozniuk kellett a gyerekeknek az alapot, gyertyát, a díszeket és a fenyőágat az iskola biztosította. A szülői munkaközösségtől és az önkormányzattól kaptunk hozzá támogatást, abból tudtuk megvásárolni a festéket, díszeket, kartonokat, szalagokat, minden kelléket. A koszorúk díszítéséhez az iskola adta a borostyánt, fenyő- és tujaágakat, valamint madárberkenyét. A foglalkozás ideje alatt karácsonyi dalok szóltak. Az egyik kollégánk, Kulmanné Tormási Ildikó mézeskaláccsal és bejglivel vendégelte meg a tanárokat, hogy bírjuk a szombati munkatempót. Természetesen több szülő is besegített, hogy szép és különleges ajándékokat tudjanak készíteni a gyerekek, amit természetesen hazai is vihettek – tette hozzá Rimócziné Forgó Ildikó. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában