Műsor

2023.12.11. 15:23

Karácsonyra hangolódtak a kecskeméti Nyitnikék idősei – galériával, videóval

A kecskeméti Nyitnikék Idősgondozó Központ és Nyugdíjasházak tagjai minden évben megünneplik a karácsonyt, nem volt ez másként hétfőn sem, amikor a nappali ellátásban részt vevő idősek szépséges karácsonyi műsorral örvendeztették meg társaikat a Margaréta utcai telephelyükön. Az előadásban a születéstörténetet elevenítették fel az idős színjátszók, ami önfeledt pillanatokat jelentett a mintegy 60 jelenlévő társuknak.

Horváth Péter

Az előadásban a születéstörténetet elevenítették fel az idős színjátszók, ami önfeledt pillanatokat jelentett a mintegy 60 jelenlévő társuknak.

Fotó: Horváth Péter

Adományokat is kaptak az idősek, az önkormányzattól, a Termostartól és a Duna House ingatlanirodától, utóbbi ajándékcsomagokat osztott ki az időseknek.

Dr. Somfai Balázs telephelyvezető portálunknak elmondta, hogy nagy hagyománya van a karácsonyra hangoló műsoruknak, hosszú évek óta minden esztendőben megtartják. Arról is beszélt a vezető, hogy a mintegy 30 éves ellátási formába folyamatosan vezetik be az innovációkat, példaként említette az idősek jogi felvilágosítását, a változásra való felkészítő előadásokat és foglalkozásokat.

Szamler László önkormányzati képviselő köszöntőjében méltatta a megható, szeretetteljes előadást, és azt az összefogást, ami a közösség tagjai között tapasztalható, és kiemelte, hogy üdítő a közösséggel találkozni. Arról is beszélt, hogy az önkormányzat idén is hozzájárul az idősek karácsonyához adományával, amit a fenntartó Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatóságán keresztül juttat el hozzájuk.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában