Képviselő-testületi ülés

2023.12.01. 13:06

Jutalmat, béremelést kapnak a kalocsai önkormányzat köztisztviselői

A november 30-án megtartott kalocsai képviselő-testületi ülésen az önkormányzat alkalmazásában álló köztisztviselők számára két örömteli döntés született. A polgármester előterjesztésére valamennyi köztisztviselő még a karácsonyi ünnepek előtt bruttó 50 ezer forint jutalomban, január 1-jétől pedig az illetményalap emelése révén 16 százalékos béremelésben részesül. Ez utóbbi a város jövő évi költségvetésében 45 millió forint plusz bérjellegű kiadást jelent.

Zsiga Ferenc

Kalocsai képviselő-testületi ülés

Fotó: Zsiga Ferenc

Az idei költségvetés aktuális felülvizsgálatának tárgyalásakor a polgármester egyebek mellett elmondta: a bruttó ötvenezer forint jutalom kifizetését az teszi lehetővé, hogy a város ez évi bevételei jelentősen a tervezett szint felett alakultak. Az egyedi kormányzati támogatásoknak, a megnövekedett adóbevételeknek, a jó gazdálkodásnak köszönhetően az önkormányzat költségvetésében év közben 500 millió forint plusz bevétel realizálódott. Ez megteremtette a lehetőségét, hogy a jól és elhivatottan dolgozó köztisztviselők munkáját ezzel is elismerjék. A jutalmat még a karácsonyi ünnepek előtt kifizetik. A polgármester bejelentette, hogy ő és Simon Zoltán alpolgármester a bruttó 50 ezer forintot jótékonysági célra fordítja. 

A január 1-jétől hatályos köztisztviselői illetményalap meghatározása törvényi kötelezettsége a képviselő-testületnek, így azt önálló napirend keretében tárgyalta a grémium. A tavalyi évre meghatározott 69 ezer forintos illetményalapot az inflációra, a minimálbér és a garantált bérminimum emelésére is figyelemmel − egyhangú szavazás mellett − 80 ezer forintra emelték fel a képviselők. Ezzel a városházán dolgozók eddigi bruttó 425 ezer forintos bére átlagosan 493 ezer forintra emelkedett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában