Program

2023.12.11. 19:05

Iskolanyitogató adventkor: óvodások ismerkedtek a kiskőrösi intézménnyel – galériával

A hagyományt megtartva, de azon kicsit módosítva szervezett adventi programot múlt pénteken a KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolája Kiskőrösön.

Barta Zsolt

Szűcs Mária iskolalelkész köszönti az adventi koszorú előtt az iskolásokat és az óvodásokat

Fotó: Subáné Kis Krisztina

A Horváthné Ocskó Erika alsós, és Fodorné Faragó Kriszta felsős munkaközösség-vezetők irányításával megvalósult délutánra az iskola kisdiákjai mellett a nagycsoportos óvodásokat és szüleiket is várták. A kézműves foglalkozások mellett játékos, mozgásos feladatokkal, kaláccsal és teával készültek – tájékoztatta hírportálunkat Subáné Kis Krisztina, kiskőrösi fotós.

Ezzel az eseménnyel indult az iskolanyitogató programok sora, melyeknek az a célja, hogy a szeptemberben első osztályt kezdő gyermekek és szüleik megismerjék az intézményt.

A már alsóba járó nebulók közül 220-an maradtak az iskolában ezen a délutánon, nekik 15-18 óráig tartott a program. A nagycsoportos óvodások és szüleik 16 órakor érkeztek és, hogy legyen kellő energiájuk a délutánhoz, kaláccsal és teával várták őket. A foglalkozások 13 helyszínen folytak, ehhez az intézmény valamennyi dolgozójának segítségére szükség volt. 

Változatos és érdekes feladatokkal várták a pedagógusok, a gyerekeket. Volt sorverseny, akadálypálya, különböző kézműves foglalkozások külön az 1-2., és a 3-4. osztályosoknak, valamint Pethő-Szűcs Mária és Farkasné Gombár Ildikó jóvoltából padlóképes foglalkozás is. A délutánt Pethő-Szűcs Mária iskolalelkész rövid áhítattal zárta, amelynek keretében fellobbant a láng az adventi koszorú második gyertyáján.

December 11-12-én is fontos feladatuk van az osztályoknak, hiszen ezeken a napokon díszítik fel a közös karácsonyfát az iskola aulájában, melyhez minden diák egy darab fehér dísszel járul hozzá. Az adventi várakozásból a felsősök és szüleik sem maradnak ki, hiszen december 16-án szombaton délután a főtéren felállított faházak egyikében a petőfisek várják majd a kilátogatókat. Erre az estére egyébként az iskola 2.a osztálya készül karácsonyi műsorral.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában