Kecskemét

2023.12.05. 12:45

Hat zeneművész előtt tisztelegtek a versenyen – galériával

Záróakkordjához ért a „Tisztelgés kecskeméti művész elődeink előtt” című helyismereti vetélkedő a kecskeméti M. Bodon Pál Alapfokú Művészeti Iskolában. Az eredményeket hétfőn hirdették ki.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: Bús Csaba

A díjkiosztó ünnepségen Kulcsár Erika zeneművész-tanár, az est házigazdája foglalta össze a verseny küldetését és célját a közönségnek, mely az ő ötlete alapján született meg. 

Ahogyan a „Tisztelgés kecskeméti művész elődeink előtt” mottó már utalt is rá, hat olyan zeneművész életét elevenítették fel a verseny során, aki Kecskeméten született, vagy munkássága révén kötődött hozzá. Név szerint: Zimay Károly, Szent-Gály Gyula, Dávid Gyula, Kacsóh Pongrác, Moór Emánuel és M. Bodon Pál.

A műsor hangulatát emelték az M. Bodon Pál zeneiskola tanárainak hangszeres és énekes produkciói. 

Kulcsár Erika felelevenítette a „Tisztelgés kecskeméti művész elődeink előtt” című helyismereti vetélkedő állomásait. Októberben, a Zene világnapja alkalmából hangversenyt adtak. Ezt követte a helytörténeti séta, melyre családokat vártak. A hagyományos értelemben vett családokon túl az orgoványi iskolából billentyűs, rézfúvós és fafúvós hangszercsaládosok is érkeztek. A résztvevőknek térkép segítségével kellett bebarangolniuk Kecskemétet, ahol az adott állomáson QR-kód segítségével tudhattak meg többet az adott zeneszerzőről, zeneművészről.

Patai Mira versenyző a helyismereti sétaélményeit egy prezentációban is megörökítette, melyet a közönség is megtekinthetett. 

A rendezvénysorozat keretében rendhagyó énekórákat is tartottak. Erről is láthattak a bemutatót az ünnepség résztvevői. A fotók a Magyar Ilona, a Vásárhelyi Pál Általános Iskola, valamint az Orgoványi Iskolában készültek. A gyerekek játékos feladatokon keresztül bővíthették a tudásukat.

A rendezvény keretében hirdették meg az „Egy napom a zeneiskolában” című rajzpályázatot, három korosztályban. Az 1-4. osztály korosztályból 32, az 5-8. osztály korosztályból 14, míg a középiskolásoktól 1 pályamunka érkezett be. A zsűrit alkotta: Bodnár Éva és Lovas Tibor művésztanár. 

A műsor további részében adták át a díjakat a gyerekeknek. A következő eredmény született. Helyismereti séta nyertese: Endre Szinta lett. Különdíjat kapott Patai Mira.

Rajzpályázaton az 1-4. osztály korosztályban: 1. Lados Natália, 2. Kisjuhász Gellért, 3. Novomeszky Panni. Különdíj: Bahor Vince.
Az 5-8. osztályosoknál: 1. Csontos Boglárka, 2. Bodnár Maja, 3. Bahor Zita. Különdíj: Somodi Kamilla.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában