Hagyomány

2023.12.04. 20:03

Gátér legfiatalabb és legidősebb lakóit köszöntötték

Hagyománnyá vált Gátéron, hogy az első adventi gyertyagyújtás alkalmával köszöntik a falu legfiatalabb és legidősebb lakóit. Ilyenkor kerül fel a babák neve a központi parkban felállított újszülöttek fájára.

Vajda Piroska

Ilyenkor kerül fel a babák neve a központi parkban felállított újszülöttek fájára

Forrás: Beküldött fotó

A vasárnapi ünnepségen Jánosiné Gyermán Erzsébet polgármester köszöntötte az újszülötteket és családjukat. Mint mondta, minden kisbaba rögtön a család kedvence lesz, s ahogy a család életében, úgy a település életében is a legfontosabb és legszebb esemény egy újszülött érkezése. 

– Azért örülünk az érkezésüknek, mert nap, mint nap nekik is építjük, szépítjük lakóhelyünket. Különösen fontos, hogy minél több gyermek szülessen meg és vihesse tovább a hagyományok és a kultúra ápolása mellet a család és a település örökségeit is – fogalmazott a polgármester, aki a babák és szüleik megajándékozása után a 90 éven felülieket – Kasza Gergelynét, Huszka Mihálynét és Nagy-Kovács Ferencnét – köszöntötte. 

– A mai naptól visszagondolva biztosan úgy érzik, olyan gyorsan elrepült ez a kilencven év. És mégis mennyi minden történt e tartalmas élet alatt. Dolgoztak, gyermekeket neveltek, segítettek dajkálni és kényeztetni az unokákat, sőt még az is megadatott az önök életében, hogy a dédunokában gyönyörködhessenek. Nehéz volt, küzdelmes volt, de tartalmas és eredményes. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy ezen a mai jeles napon is körbeveszi önöket a szerető család, akik törődésükkel, odafigyelésükkel próbálják szebbé, boldogabbá tenni az önök öregségének napjait. Önök már tudják, hogy „mindennek rendelt ideje van, és helye van az ég alatt minden akaratnak” – zárta gondolatait Jánosiné Gyermán Erzsébet. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában